На живо: Русия сваля дронове над два региона, граничещи с Украйна

...
Москва в неделя съобщи, че нейните военни сили са свалили
Коментари Харесай

Москва в неделя съобщи, че нейните военни сили са свалили два дрона през нощта срещу неделя в два региона, граничещи с Украйна. Новината дойде, след като Украйна съобщи, че е отбила въздушна атака срещу Киев. Следете нашия блог на живо за последните актуализации относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

7:19 сутринта: Руски кораби се завърнаха от съвместно патрулиране в Тихия океан с китайския флот

Отряд военни кораби на руския флот се завърна след повече от три седмици съвместно патрулиране в Тихия океан с кораби на китайския флот, Руската информационна агенция Интерфакс съобщи в неделя.

Военни кораби на Тихоокеанския флот на Русия, заедно с отряд кораби на китайския флот са изминали повече от 7000 морски мили през Японско море, Охотско море, Берингово море и Тихия океан, Това съобщи Интерфакс, позовавайки се на пресслужбата на флота.

По време на патрулирането руско-китайският отряд премина по Курилския хребет, съобщи агенцията.

Островите, разположени край северния японски остров Хокайдо, са известни в Русия като Курилите и в Япония като Северните територии и са били в основата на десетилетия на напрежение между съседите.

6:27 сутринта: Русия свали два дрона над Курск, Брянск региони

Руското министерство на отбраната каза нейните сили свалиха два дрона през нощта срещу неделя в два региона, граничещи с Украйна.

Един дрон беше свален над Брянска област в западната част на Русия, а друга в Курска област, точно на юг от нея, каза министерството на отбраната в съобщението на Telegram канал.

Няма повече информация за възможни щети или жертви.

4:18 сутринта: Украйна отблъсква въздушна атака срещу Киев

Системите за противовъздушна отбрана на Украйна отблъскват руска въздушна атака в покрайнините на Киев рано в неделя военната администрация на Киев каза в приложението за съобщения Telegram.

Свидетел съобщи за звука от взривове. Цяла Украйна беше под тревога за въздушна атака в 5 сутринта.

Ключови събития от петък, 26 август:

Руските следователи казаха в петък, че са открили полетни записващи устройства и 10 тела от мястото на предполагаемата самолетна катастрофа да са убили шефа на Вагнер Евгений Пригожин.

По-рано в петък говорител на Кремъл каза, че „спекулациите“, че катастрофата е поръчана от правителството, са „абсолютна лъжа“.

Междувременно украинската армия заяви, че Русия се прегрупира в контролираната от Москва източна част на Украйна с планове да поднови офанзивата.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР