На извънредна сесия Общинския съвет във Варна ще гласува освобождаването

...
На извънредна сесия Общинския съвет във Варна ще гласува освобождаването
Коментари Харесай

ОбС Варна гласува оставката на шефа на Очната болница

На изключителна сесия Общинския съвет във Варна ще гласоподава освобождението на шефа на Очна болница доктор Руслан Тошев. Той подаде оставка предишния четвъртък, в навечерието на 7 април - Световния ден на здравето.
Ако оставката бъде призната, това ще е самобитна победа над некомпетентността и партизанщината в модела на ръководство на българското опазване на здравето, разясняват работещи в здравното заведение.
Управителят на лечебното заведение доктор Руслан Тошев е началник на ГЕРБ във варненския регион " Одесос ", човек без научни степени и звания, спуснат по партийна линия да управлява екип, ръководен от светилото на българската офталмология проф. Христина Групчева, разясняват в болничното заведение.
Десетгодишното ръководство на Руслан Тошев оставя в завещание рискова за пациентите, физически и морално остаряла болнична база. Последният непълен ремонт в болничното заведение е юридически преди повече от 10 години. Обставновката в здравното заведение е мизерна, личният състав мъчно поддържа нужната за едно болнично заведение лична и обща хигиена. Апаратурата в очната болница е амортизирана и в неприятно техническо положение, а това нарушава качеството на работа и крие рискове за незрящите пациенти. Сградата на болничното заведение е в полуразпад - полуразрушени тавани, течове към подземния етаж; срутен покрив, саниран с картонени плоскости, трансформирал се в разплодник на гълъби, гризачи и пълзящи инсекти.

Пребиваването на Руслан Тошев е белязало и финансовото положение на Очна болница - Варна. Днешните отговорности са към 300 000 лв.. Загубата единствено за 2018 година е в размер на 74 000 лв., макар направените през същата година от Община Варна финансови инжекции от 29 000 лв. за здравна инсталация и 90 000 лв. за излекуване на лечебното заведение. Болницата е във забележим финансов, финансов и мениджърски колапс.
След решението на Общинския съвет на ход са Прокуратурата и следствените органи, пред които стоят за решение най-малко два въпроса:

1. Положил ли е Руслан Тошев, в качеството си на шеф, задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването и запазването на повереното му имущество на Очна болница - Варна (чл. 219, алинея 1 от НК)?

2. Изпаднала ли е Очна болница - Варна в несъстоятелност и в случай че е, декларирал ли е Руслан Тошев това пред съда в 30-дневен период от прекъсване на заплащанията, и изискал ли е откриването на произвеждане по неплатежоспособност (чл. 227б, алинея 2 от НК)?

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР