На изложението Eurobike китайският стартъп Urtopia представи специална версия на

...
На изложението Eurobike китайският стартъп Urtopia представи специална версия на
Коментари Харесай

Китайската Urtopia разработи базиран на ChatGPT „втори пилот“ за велосипедисти

На ревюто Eurobike китайският стартъп Urtopia показа специфична версия на образован помощник за своя електрически велосипед. Той е построен въз основата на невронната мрежа ChatGPT и е предопределен да служи като „ втори водач “ или навигатор. Това е единствено проява на технологията, само че Urtopia възнамерява в най-близко бъдеще да показа цялостна комерсиална версия.

Електрическият велосипед Urtopia, показан през 2021 година, в началото имаше функционалност за гласова връзка със притежателя, поради което беше наименуван „ компютър на колела„. Но практическото приложение на нововъведението бе малко и тя бе оставена като план за бъдещето. Сега, с ChatGPT, функционалността му може да бъде доста разширена, само че към този момент не са известни доста детайлности, защото демото употребява корпоративен акаунт на невронната мрежа, а той не е наличен за други консуматори.

Очаква се ChatGPT да може да изготвя и задава направления, както и в придвижване да се ориентира в заобикалящата го среда. Изкуственият инетелект ще може да предлага прогнози за трафика, прогноза за времето, за пътната конюнктура и друга значима информация. Невронната мрежа може също по този начин да ръководи аудиосистемата или да бъде събеседник по време на дълго пътешестване. Може би това ще бъде началото на една нова наклонност и сходни асистенти ще се появят и в другите типове превоз.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР