На изборите в южната германска провинция Бавария управляващият консервативен Християнсоциален

...
На изборите в южната германска провинция Бавария управляващият консервативен Християнсоциален
Коментари Харесай

Тежка загуба за Християнсоциалния съюз в Бавария, победа за Зелените

На изборите в южната немска провинция Бавария ръководещият закостенял Християнсоциален съюз претърпя тежка загуба и се раздели с безспорното болшинство в локалния парламент. Сега се нуждае от съдружен сътрудник. Социалдемократите записват най-сериозната си загуба в западната част на Федералната република и от втора, стават едвам пета политическа мощ в Мюнхен. Ликуват Зелените, които бележат исторически триумф, с който стават втора по значение партия.

В Германия разчитат сигнала на гласоподавателите като ясна проява на недоволството от ръководещата страната необятна коалиция.

 © Българска телеграфна агенция
Съпредседателят на парламентарната група на крайнодясната партия Алтернатива за Германия сподели, че който се пробва да заблуди гласоподавателите, ще бъде осъден. Тя имаше поради обстоятелството, че консервативният Християнсоциален съюз, който в продължение на десетилетие даваше образец на националните партии в Европа, се пробва да имитира Алтернатива на Германия в твърдия ѝ звук, в политиката към бежанците и най-много в борбата против канцлера Ангела Меркел. Така съюзът явно загуби гласоподавателите в центъра на политическия набор и малко в ляво.

Затова и печелят Зелените.

Досегашният и може би предстоящ министър председател на Бавария Маркюс Зюдер е убеден, че ще може да се сформира държавно управление:
Маркус Зьодер министър председател на Бавария: Резултатът е подобен, какъвто е и не може да бъде разкрасен с думи. В идващите дни ще имаме много време да приказваме за аргументите, довели до него, факт е обаче, че получихме ясно задание от гласоподавателите да съставим държавно управление и се заемаме с това, тъй че да формираме устойчиво държавно управление в Бавария.
Настроенията измежду гласоподавателите бяха смесени:
Гласувах както постоянно. Всяка партия си има плюсове и минуси, или от време на време основава неразбория, само че човек би трябвало да избира съгласно възгледите си.Ние живеем добре. Не ми харесват обаче свадите с Берлин, това навреди много на доверието, в това число на моето.Християнсоциалният съюз е на власт от доста време, не е зле в Народното събрание да влязат и други партии.  Предстоят съдбовни избори в немската провинция Бавария Предстоят съдбовни избори в немската провинция Бавария
В немската провинция Бавария на следващия ден се организират избори. Резулатите от тях могат да се отразят на върху четвъртото държавно управление на канцлера Ангела М...

От политическа позиция, довечера Берлин е доста нервозен, тъй като социалдемократите също имаха неприятен резултат на изборите в Бавария, които бяха считани за самобитен лаксум на публичните настроения. Изключително решителни бяха думите на кмета на Мюнхен, социалдемократ, който изиска отговорност от управлението на партията.

Възможно е да сме очевидци на министерските кресла в Берлин, където вътрешният министър е водачът на Християнсоциалния съюз; допустимо е да следим и земетресение при социалдемократите, като е допустимо да изискат да се отдръпват от обединението, тъй като присъединяване им в нея им носи минуси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР