На истинския Макрон му отказаха обаждане заради нас, а Зеленски

...
На истинския Макрон му отказаха обаждане заради нас, а Зеленски
Коментари Харесай

Майтапчиите Вован и Лексус разказаха как заради тях истинският Макрон не успял да се свърже с Дуда

„ На същинския Макрон му отхвърлиха позвъняване поради нас, а Зеленски висеше и чакаше “: Пранкерите Вован и Лексус разкриха тънкости на връзките сред международните водачи

Няма смешка: в студиото на Радио Комсомолская истина известните пранкери описаха по какъв начин съумяват да разиграват президенти и принцове. Докато чакахме записа на чаша кафе, Владимир Кузнецов (Вован) интензивно си кореспондираше с някого.

Готвите следващият пранк? И кой ще е жертвата?

- Можем ли да запазим интригата? - отговори той, без да подвига взор от смарт телефона си. Скоро ще изненадаме всички.

Вован продължи да плете интригите си даже пред микрофона. Това обаче не попречи на него и приятеля му Алексей Столяров (Лексус) да ни подреден час на откровения.

ПОРОШЕНКО съдебна експертиза ПОДДАДЕ НА ЛАСКАТЕЛСТВАТА

- Първият въпрос, момчета, тревожи всички: работите ли за ФСБ?

Лексус: Защо подобен стеснен избор? И за какво ФСБ? Вие обиждате другите ведомства. Ние сме самонаети.

Вован: Никой не искаше да ни наема, трябваше сами да си търсим работа. За страдание нито ФСБ, нито други организации не ни заплащат пари. Въпреки че сме обвинени в това от доста години...

- Все отново пранковете са работа за вас? Или си изкарвате прехраната с нещо друго?

Вован: Казват: когато правиш пари от заниманието си, това е най-хубавото. Имаме нещо сходно, съчетавайки бизнеса с удоволствието. Изкарваме малко пари. Ние сме и посланиците на Rutube, съветският аналог на YouTube. Плюс това, ние изнасяме лекции, за това също ни заплащат. Понякога.

- Вашите " жертви " са високопоставени хора. На какви струни от душата им може да се свири, с цел да ги убедите да отговорят искрено на значим въпрос? Суета? Гордост?

Лексус: Рецептата е елементарна. Трябва да разположите за диалог индивида пред вас. И за това следва да се държите по този начин, както той ви вижда в своята визия. Няма потребност незабавно да го шокирате, първо би трябвало да приспите бдителността му. Ето последния ни диалог с Порошенко. Ние тогава му казахме: в случай че ти беше президент, тогава Русия нямаше да стартира спецоперация. Той беше толкоз поласкан, че се отвори на 100 %.

Вован: Е, несъмнено, би трябвало да заинтересувате и със самия диалог. Ето по какъв начин се получи с полския президент Анджей Дуда. След като ракетата падна на тяхна територия, незабавно набрахме приемната на Дуда и първо се представихме като президента на Латвия. Номерът ни беше латвийски и взехме решение, че легендата ще свърши работа. Но Зеленски висеше на линията на Дуда и секретарят ни отклони по всевъзможен вероятен метод: „ Наберете на следващия ден “. Ние също по този начин взехме решение: добре, Латвия във връзка с статута си е незадоволителна? Може би френският президент Макрон ще му бъде по-интересен? Набрахме още веднъж, представихме се като Макрон и незабавно ни трансферираха към Дуда.

- А Зеленски?

Лексус: А Зеленски го помолиха да изчака. И той висеше и чакаше да приказва! Но това отново бива. В случая същинският Макрон се опита да се обади на Дуда. Но му беше отказано, тъй като ние към този момент бяхме на линията...

ПРИНЦ ХАРИ ПОЧТИ съдебна експертиза СЪГЛАСИ ДА ЗАЕМЕ РУСКИЯ ТРОН

- Говорите ли латвийски или френски, с цел да действате като президенти на тези страни?

Вован: Всъщност те всички приказват британски. Естествено, ние няма да се обадим в Полша от името на различен поляк, незабавно ще ни разобличат. Но в Полша нито секретарят, нито самият Дуда не приказват френски или латвийски.

- И там президентите ви имат вяра?!

Вован: Разбира се, там не седят идиоти. Просто обстановката беше такава - изключителна обстановка, цялата страна е в потрес, президентът е в потрес, не схваща какво се случва. Нощ, договаряния, Столтенберг се обажда, Зеленски се обажда. Няма време. Разбира се, в различен ден това нямаше да се случи.

Щяхме да бъдем изпратени да се обадим посредством посланика или съветника по външните работи. Но тук имаше незабавен случай.

Лексус: И въпреки всичко най-малко знаехме номера на приемната на Дуда - към този момент говорихме с него преди две години. Но тогава имаше много повече съгласувания.

- Трябва ли да фалшифицираш гласа си?

Вован: Не, по предписание. Случвало се е да подражавам малко Зеленски, да копирам това негово хриптене... Но това постоянно не е належащо. Вижте, през 2020 година се обадихме от името на Грета Тунберг. Вероятно тя /т.е. ние/ се обади на две дузини политици и звезди от шоубизнеса. Имаше и музиканти с съвършен слух. Имаше холивудски звезди. Дори канадският министър председател Трюдо беше, той персонално се срещна с Грета.

И какво от това? Играхме Грета с четири разнообразни девойки с неприятен британски и характерен съветски акцент. И никой нищо не заподозря. Дори принц Хари се хвана. Той не е общувал персонално с Грета, само че евентуално би следвало да разграничи съветския акцент от скандинавския.

И защо е говорила Грета с Хари?

Лексус: Политика, най-много... Това беше предшествано от дълга преписка и принцът дефинира дата: 31 декември. Вова беше в Москва, там беше 21 часа. А аз съм в Екатеринбург, към този момент е 12, Оливие-сельодка, скоро Путин ще приказва... И ние седим и си бъбрим с принца. Тогава той се изрече доста неласкаво за Тръмп. Попитахме дали би желал да претендира за съветския престол (той също има далечна фамилна връзка с Романови). Той сподели, че " може би, в случай че внезапно... ".

Вован: Но най-интересното се случи по-късно. Няколко дни по-късно, преди даже да имаме време да публикуваме нещо, Хари афишира, че напуща кралското семейство. Вдигна се звук, папараците го преследват, той не дава изявленията на никого... А ние: „ Защо да не поговори Грета още един път с него като със остарял прочут. “ Писахме му и той се съгласи. Сякаш искаше да приказва. Аз, сподели той, съм изтощен от всичко и други сходни неща.

Когато публикувахме този диалог, никой не го видя. Въпреки че изпратихме елементи от записа до всички международни медии. И пет дни по-късно се обаждат от британски таблоид. Искаме, споделят те, да купим записа. В общи линии се съгласихме. Тогава излязоха няколко корици с нашите материали, целият свят се разшумя. Само година по-късно Хари приказва с Опра Уинфри, само че ние бяхме първи. И парите си ги получихме – публично, даже си платихме налозите. Тогава не бяхме самонаети, тъй че трябваше да плащаме по 13 %. Ужас! Е, добре че тогава нямаше закон за задграничните сътрудници. С тези пари след това живяхме цяла година.

ПАРИЖ, ИЗПРАВЕН НА УШИ

- Кой пранк помните с най-топли усеща?

Вован: Това са доста сходни истории. Но има схеми, когато да вземем за пример посланикът идва на крайници и споделя: нашият водач желае да приказва с вас. Това е топ класа!

Лексус: Имаше такава история с Ердоган, натоварихме украинския дипломат в Анкара. Казахме, че Порошенко желае да приказва с Ердоган, би трябвало да се провежда. Беше 2016 година По-късно Ердоган и Порошенко постоянно се обаждаха един на различен, но тогава украинският дипломат явно не знаеше по какъв начин да провежда нещо сходно. Всичко мина някак „ на терсене “, погрешно: нямаше преводач от наша страна, макар че по протокол трябваше да има. Нормалните хора незабавно биха били предизвестени, само че тук мина... От тяхна страна имаше някакъв дядо, той някак си превеждаше. Въпреки че по-късно ни споделиха, че от време на време крепко е обърквал нещата с превода.

Вован: Имаше забавна история с Макрон. Получихме персоналния му номер, когато Макрон беше още народен представител. Но в този момент, когато той стана президент, просто към този момент не можете да го търсите просто по този начин. Но през 2019 година, когато имаше избори в Украйна, Макрон внезапно реши да се срещне със Зеленски. А той тогава просто беше претендент за президент.

Когато научихме за тази среща, взехме решение да напишем на Макрон в месинджъра нещо от рода на: „ Благодаря ви за срещата, беше доста прелестно “. И той отговори, че също е удовлетворен. Главното тук обаче е, че той записа нашия номер като телефон на Зеленски. И пристигнаха изборите, Зеленски печели... Самият Макрон му написа (тоест на нас): „ Здравейте! Как сте? " Ние отговаряме: " Е, съвсем завоювах. " Но не искахме диалог, тъй като това можеше да го стресне. Сам трябваше да предложи, в противоположен случай ще има подозрения. И той предложи! Хайде, написа, звънни, честито.

- Нашите пранкери са са толкоз готини, че самичък президентът на нуклеарна мощ ги търси? И в действителност разиграва самичък себе си...

Лексус: Така се случи (смее се). Между другото, тогава отложихме диалога с час. Първо, имаше някои неща за извършване, и второ, беше нужен интелигентен преводач. Но по този начин или другояче нямахме задоволително време и тук трябваше да се оправяме с преводача от негова страна. Разговорът се оказа по-дълъг от нормалните поздравления. Опитахме се да приказваме с Макрон за това, че Порошенко не искаше да извърши Минските съглашения. И Макрон, апропо, се съгласи с това. Той сподели нещо като: „ Порошенко на мен също ми омръзна, добре е, че в този момент ти ще бъдеш президент “.

И тогава се случи най-смешното. Истинският Зеленски се опитал да се обади на Макрон! Той беше афектиран, френският дипломат в Киев се свърза особено с Елисейския замък - с цел да разбере за какво Макрон не поздравява новия украински президент. В Париж всички се изправиха на ушите си. Посланикът беше заставен да отиде в предизборния щаб на Зеленски и персонално да съобщи слушалката. И малко по-късно получихме известие от телефона на Макрон: „ Наистина ли си мислехте, че най-хубавият президент на Франция ще поддържа връзка с вас? Опита се да се престори, че не е бил той.

НЕ съдебна експертиза ЛИ СТРАХУВАТЕ, ЧЕ ЩЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) БИЯТ?

- А по какъв начин си вършиме смешки с хората посредством видеовръзка? Там би трябвало да промените лицата. Грим или така наречен дийпфейк?

Лексус: Дийпфейк /Deepfake/ в действително време - такова нещо по принцип към момента няма. Грим - да, използваме го. А от време на време просто не включваме камерата. И единствено един път имаше подозрение за това от другата страна. Това беше министърът на вътрешните работи на Украйна Аваков. Но той стартира да се съмнява след 40 минути искреност с нас.

- Имало ли е обстановки, когато ядосани " юнаци " ви заплашват?

Лексус: Ще се радваме, в случай че някой се обади, ще го запишем още веднъж... Но всички се пробват да се дистанцират...

- Но вие разигравате доста високопоставени хора, те имат дълги ръце. Не се ли страхувате да излизате на открито, на улицата?

Вован: Ами какво да вършим, свикнахме към този момент. Виждате ли, успяхме да стигнем до вас през днешния ден.

- Благодаря за това! А по кое време за последно бяхте в чужбина?

Вован: Май Алексей беше скоро някъде в Сърбия, нали?

Лексус: Да, вървим на Балканите. Бяхме даже в една страна, чийто водач сме го подвеждали няколко пъти.

- Защо настъпват два пъти една и съща мотика?

Вован: Какво ти два пъти?! Самият Порошенко беше подмамен четири пъти единствено на аудио. И петият - посредством видео. Мисля, че ще го хванем и за шести път, макар че не знам какво да приказвам с него. Имаше подобен президент на Северна Македония, той беше сигурен, че поддържа връзка с Порошенко през месинджър от една година. Ние към този момент го забравихме, но той все ни подмята фотоси: виж, скъпи приятелю, срещнах се с подобен и подобен дипломат, а тук с различен. Той ни оказа помощ да стигнем до премиера на Косово.

Лексус: Вероятно най-вече подозрения имаше ръководителят на Върховната Рада на Украйна Порубий. Влязохме в ролята на Паоло Али, ръководител на Парламентарната асамблея на НАТО, и някак си се споразумяхме за датата и часа. Но внезапно започнаха да се съмняват, да желаят доказателства, че сме тези, за които се представяме. И трябваше да изиграя цяла сцена!

Затова пуснаххме запис, на който мнимата помощничка споделя, че пътуват в планината с рейс. Но в този момент тя ще се опита да подаде телефона на Паоло... Парубий, с цел да схванеш, и ужасно се боеше, и в това време в действителност доста искаше да приказва с човек от такова равнище.

- И по този начин, въпреки всичко какво да чакаме от вас за Нова година? Ясно е, че няма да съобщавате имената и изявите. Но ще има ли новогодишен пранк?

Лексус: Така се подреждат звездите. Но се надявам, че преди Нова година несъмнено ще се получи забавен диалог. И, бих споделил, мощен.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР