На истински ужас станаха свидетели зрителите на футболния мач между

...
На истински ужас станаха свидетели зрителите на футболния мач между
Коментари Харесай

Ужас на стадиона! Съдия колабира на мач и почина

На същински смут станаха очевидци феновете на футболния мач сред Олуис Реди и Ориенте Петролеро от шампионата на Боливия. Само минута след началото на второто полувреме съдията Виктор Уго Уртадо колабира на терена в безсъзнание, написа Блиц.

Играчите и лекарските екипи на двата тима незабавно се втурнаха към него и му направиха изкуствено дишане. След няколко минути 31-годишният рефер беше качен в линейка и откаран в болница, където медиците не съумели да се преборят за живота му.

``
реклама

Лекарят на Олуис Реди Ерик Косцинер изясни, че Уртадо е получил един инфаркт на терена и втори при идването в болничното заведение. За да бъде ужасът цялостен, очевидци на нещастието станаха освен присъстващите на стадиона в град Ел Алто, само че и всички фенове по малкия екран, защото срещата беше предавана непосредствено.

Стадионът в Ел Алто е ситуиран на към 3900 метра надморска височина в Боливийските Алпи. Това е един от стадионите в света, които се намират на най-голяма височина и се употребяват за публични мачове.

„ Няма да бъде доста мъдро, в случай че твърдим, че инфарктът е породен от високото физическо натоварване на огромна надморска височина “, разяснява президентът на Олуис Реди Фернандо Коста Ефе.

Домакините от Олуис Реди завоюваха с 5:0 мача от 25 кръг на шампионата Апертура в Боливия. Тимът от Ел Алто е осми в класирането с 30 точки, на четири зад седмия Ориенте Петролеро. Лидер е Боливар с 54.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР