На хавайския остров Мауи се извършва нова евакуация, тъй като

...
На хавайския остров Мауи се извършва нова евакуация, тъй като
Коментари Харесай

67 станаха жертвите на пожарите в Хаваите

На хавайския остров Мауи се прави нова евакуация, защото пламъците се доближават към град Каанапали. Заповедта е издадена единствено няколко часа, откакто на жителите на близкия град Лахайна беше позволено да се върнат за малко, с цел да огледат вредите по домовете си. Досега 67 души са починали в пожарите. Стотици се водят безследно изчезнали. 

 
Видяхме пламъците и побягнахме надолу към океана, където се срещнахме с различен локален човек, който познавахме, и с австралийски екскурзиант.. Преминахме в режим на оцеляване. Наблюдавахме пожарите и просто поехме по брега и се насочихме колкото се може по-далеч.
Лин Робсън, гражданин на Лахайна

Западен Мауи, където се намират Лахайна и Каанапали, към момента е без ток и вода. Екипи на издирвателните служби към момента са в региона и търсят жертви на горския пожар. Включително и във водата. Бреговата защита заяви, че до момента е извадила 17 живи души от водата край пристанището на града. Съобщава се, че всички са в устойчиво положение. Очаква се възобновяване на градовете да изисква милиарди долари. Хиляди хора са останали без дом. Горските пожари на остров Мауи и Големия остров в Хавай започнаха във вторник вечерта. Причината към момента не е известна, само че откакто се възпламениха, ураганните ветрове и сухото време помогнаха за разрастването на пламъците.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР