На хакерска атака, извършена от чужбина, е бил подложен сайтът

...
На хакерска атака, извършена от чужбина, е бил подложен сайтът
Коментари Харесай

Чужди хакери ударили ЦИК в Скопие

На хакерска офанзива, осъществена от чужбина, е бил подложен уеб сайтът на Централната изборна комисия (ЦИК) на Северна Македония, съобщи сръбското радио Б92.

Нападението, станало малко след приключването на тридневните избори за парламент в Скопие (вчера в 22 часа българско време), е блокирала работата на интернет страницата на институцията за няколко часа. Хакерската офанзива е забавила оповестяването на резултатите от вота за Собрание.

По данни на ЦИК в югозападната ни съседка при броене на повече от 96 на 100 от действителните бюлетини обединението "Можем ", основана от партията на премиера Зоран Заев Социалдемократически съюз на Македония и по-малки сътрудници, е получила 36,13 % и 46 мандата в 120-местния еднокамарен орган на законодателствата власт.

За главната опозиционна мощ ВМРО-ДПМНЕ са дали своят вот 34,63 от гласоподавателите и партията е изпратила 44-ма свои представители в Народното събрание.

Към този миг албанският Демократическият съюз за интеграция е получил 11,57 % и 15 депутати. Съюзът, формиран от Алианс за албанците и "Алтернатива ", е получил 18 % от гласовете и 12 депутати.

Демократическата партия на албанците е вкарала един представител, а групировката Левица – двама.

Крехка преднина на социалдемократите пред националистите в Северна Македония
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР