На гроба на покойния водач на българската православна църква –

...
На гроба на покойния водач на българската православна църква –
Коментари Харесай

На гроба на патриарх Максим се случват чудеса

На гроба на починалия лидер на българската православна черква – патриарх Максим, се случвали чудеса. Хора, посетили гроба му, описват, че изненадващо са се излекували.

Пред вестник България през днешния ден миряните споделят, че гробът на починалия патриарх, намиращ се в Троянския манастир, и иконата на Света Богородица Троеручица, също намираща се в светата обител, имат лечебни сили и могат да изцеляват хората.

Мястото, където е заровен духовникът, всекидневно е посещавано от заболели хора, които споделят че са усетила смяна, откакто са запалили свещ на гроба на патриарха.

Още първите християни, които са посетили феноменалното място, са получили излекуване. Две години по-късно гробът на висшия свещеник към момента е мястото, където се стичат хора от цялата страна, търсейки знамение и целебно деяние.

Немалко вярващи споделят, че усещат мощна сила към гроба на Максим. А за иконата на света Богородина Троеручица се твърди, че оказва помощ на бездетни дами да заченат. Необходимо е единствено един път да се посети манастира за молитва.

На Голяма Богородица тази година Троянският манастир се изпълни с миряни, които посетиха, както гроба на патриарх Максим, по този начин и иконата на света Богородица Троеручица, за която се споделя, че може да извършва всяко предпочитание.

 Троянски манастир

Смята се, че на този ден всеки, пристъпил прага на светата обител, би трябвало да допре иконата на Богородица. Според чиновниците там на 15 август се сбъдва всяко едно предпочитание.

Последното предпочитание на патриарх Максим беше да го погребат в Троянския манастир. Патриархът умря на 6 ноември 2012 година на 98-годишна възраст след дълго боледуване.

Гробът на патриарха се намира в църквата Успение Богородично в Троянския манастир.

Заради здравословните си проблеми висшият свещеник не съумя да участва на честването на 98-ия си рожден ден в катедралния храм Св. Александър Невски в столицата.

Сега се води спор дали да се издигне паметник в родното му село Орешак или паметникът да се построи в град Троян, защото е на 10 километра от гроба на патриарха.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР