На границата в момента има над 350 военнослужещи, които разполагат

...
На границата в момента има над 350 военнослужещи, които разполагат
Коментари Харесай

Военният министър: Правим всичко възможно да удължим живота на МиГ-29 поне до края на 2023 г.

На границата сега има над 350 военнослужещи, които разполагат с разнообразни механически средства. Отслабване на защитата няма. Пробив няма, само че пороци има. Има канали, през които минават мигрантите, само че вършим всичко допустимо, с цел да ги пресечем. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той съобщи, че се надява батальонната бойна група на НАТО на българска територия да е подготвена доникъде на октомври. И посочи, че още сме в развой на запълване. „ Не става въпрос за дефицит на хора, а сключване на редица документи на искащите да вземат участие “, посочи военният министър, представен от novini.bg.

Стоянов посочи, че въздушнодесантната американска дивизия „ Крещящи орли “ ще бъде в щаба, който ще бъде разпрострат в Румъния. Към него ще бъде и нашата батальонна бойна група. Очакването е участващите в групата да са над 1500 военни, посочи той.

„ Много мъчно ще бъде да се освободим от съветското въоръжение. Модернизацията на армията бе забавена. 30 млн. лв. от бюджета е оскъдна сума. Българската войска е подценявана от 30 години. С екипа ми работим интензивно, с цел да се даде старт на модернизацията на армията. Правим всичко допустимо да удължим живота на МиГ-29 най-малко до края на 2023 година Към момента не се ремонтира украинска техника на територията на страната “, сподели още Димитър Стоянов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР