На голям протест в Хасково излязоха днес собственици на ресторанти,

...
На голям протест в Хасково излязоха днес собственици на ресторанти,
Коментари Харесай

Мощен протест вдигнаха ресторантьори и хотелиери от 3 област...

На огромен митинг в Хасково излязоха през днешния ден притежатели на заведения за хранене, хотели и служащи в сектора.





Множеството се събра пред постройките на РЗИ и кметството в регионалния град, издигнаха плакати и развяха националните флагове. С мачкане, горене на маски и удряне на лъжици по тави хората показаха недоволството си от подхванатите от страната противоепидемични ограничения.





" Настояваме за действителна поддръжка. Искаме работа ", обявиха протестиращите. Те упорстваха с транспаранти за независимост на бизнеса, " COVID-19 няма работно време ", пишеше на някои от плакатите. Млади хора обявиха, че желаят работа, а не да си стоят без пари у дома.

" Над 90 % от 68-те работодатели, които са членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ в района, последваха апела ни и затвориха обектите си в символ на митинг от 16 до 18 часа през днешния ден ", сподели ръководителят на локалната браншова конструкция Стойчо Ганашев.

" Искаме правото си на труд. Разбираме сериозността и паниката на ситуацията. Но в същото време считаме, че проблемите с пандемията няма да бъдат решени като затворим нашите бизнеси ", добави Ганашев пред събралите се над 300 души. " Не желаем помощи от страната, а опция да работим ", добави той.

" Искаме равнопоставеност с другите стопански браншове. В нашите сектори туризъм, хотелиерство, ресторантьорство, развлекателен бизнес и съпътстващи браншове сме заети повече от 500 000 души. Ако те рухнат и се огънат, ще рухнат и други промишлености ", предизвести зам.-председателят на БХРА Атанас Димитров. Според него стигне ли се до съществени ограничения и локдаун, той би трябвало да важи за всички стопански браншове за малко време.





Към протестиращите от Хасково се причислиха пристигнали от Димитровград, Харманли и Свиленград. В поддръжка на сътрудниците си пристигнаха групи от Кърджали и Стара Загора.



Шествието потегли спокойно по централната пешеходна част на града, стигна до театъра и след това се върна назад пред кметството и РЗИ. През цялото време протестиращите се държаха културно и нямаше ексцесии.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР