На годишната среща на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и

...
На годишната среща на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и
Коментари Харесай

БРИКС се разраства, прекроявайки световната геополитика

На годишната среща на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР), състояла се от 22 до 24 август в Йоханесбург, стана ясно, че новите членове на групата ще бъдат Аржентина, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия, Етиопия и Египет, създавайки по този начин да се каже, БРИКС+. Процесът е в центъра на мненията на международните новинарски аагенции.

Bertiener Zeitung слага въпроса дали Европейски Съюз вижда, че въздействието му се лимитира и непосредствено назовава това развиване „ проваляне за фон дер Лайен и Борел ”. Изданието иронизира западните медии, че до момента в който робуват на „ неоколониално мислене ” и приказват за „ среща на разрастващите се пазари ”, през тези два дни „ ЮАР написа история ”.

С новите страни-членки БРИКС се трансформира в световен съюз на съвсем половината от международното население и почти толкоз от международната стопанска система - развиване, към което мощно се стремят Китай и Русия. Но за какво всички желаят да се причислят към БРИКС, слага въпроса Reuters, припомняйки, че в Йоханесбург и други...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР