На годишната си пресконференция в четвъртък, руският външен министър Сергей

...
На годишната си пресконференция в четвъртък, руският външен министър Сергей
Коментари Харесай

Лавров: Необходимо е създаването на палестинска държава като основна стъпка за решаване на конфликта в Газа

На годишната си конференция в четвъртък, съветският външен министър Сергей Лавров настоя за основаването на палестинска страна като съществена стъпка за решение на спора в Газа. Той изрази това мнение, наблягайки, че основаването на такава страна би трябвало да стане в цялостно сходство с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, оповестява Си Ен Ен.

Лавров акцентира, че палестинската страна би трябвало да съществува в сигурност и добросъседство с Израел и другите страни в района. Той изрази убеждението си, че без основаването на такава страна, палестинският народ ще продължи " да живее в условия на неравностойност и липса на правдивост ", което би довело до повтаряне на насилствените произшествия, каквито се следят в Газа.

Въпреки че признава настоящите компликации и нежеланието на Израел да одобри тази концепция сега, Лавров изрази вяра, че израелската страна в последна сметка ще доближи до същото умозаключение. Той акцентира, че единственият метод да се реализира дълготрайно решение е посредством директен разговор сред палестинците и израелците.

Лавров подлага на критика съществуващите посреднически старания на Съединени американски щати, като съобщи, че те няма да доведат до действителен резултат без съществуването на директен разговор. Той настоя, че само директното другарство и договаряния сред двата народа могат да доведат до същинско и трайно съглашение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР