На Гергьовден кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев посети

...
На Гергьовден кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев посети
Коментари Харесай

Марин Захариев посети Девин на Гергьовден

На Гергьовден претендентът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев посети Девин, където се провежда обичаен празник.

В програмата бяха включени изяви на фолклорни и танцови сформира, футболен шампионат на градския стадион, а на обед бе раздаден курбан за здраве. Захариев поздрави с празника – Гергьовден за християните и Адрелес за мюсюлманите, всички присъстващи.



„ Няма по-добра опция да сме дружно с забавление и родопската гайда, да гледаме по какъв начин възрастните предават на децата обичаите, традицията за водата и събуждането на природата за нов живот. А в Родопите след Гергьовден към този момент стартира и стопанската година “, сподели Захариев и пожела на всички здраве, шанс и благополучие.



„ В днешния ден всички православни вярващи почитаме един от най-светлите и най- хубавите празници - Свети Георги Победоносец. Неслучайно той е определен за народен празник на Република България като ден на храбростта и на българската войска. Георгьовден също по този начин се уважава от всички животновъди. Празниците са били постоянно знак на обединяване, те ни свързват и не трябва да ни разделят. Те ни карат да имаме вяра, че положителното е по-силно от злото и любовта е по-силна от омразата. Нека и отсега нататък в сърцата и душите ни да има единствено положително, да сме градивни и положителни. Нека всички да бъдем здрави и положителни, да се обичаме и да си прощаваме “, пожела кметът на Девин Красимир Даскалов.

Освен Захариев, посетители на празника бяха националният представител доктор Красимир Събев, зам.-кметът Владимир Солаков, ръководителят на Общински съвет Руси Чаушев и общински съветници ГЕРБ.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР