На френския пазар на недвижими имоти съществува понятието viager. Възрастни хора

...
На френския пазар на недвижими имоти съществува понятието viager.
Възрастни хора
Коментари Харесай

Кг шоколад/сед.за 122 г.живот: Френска жена

На френския пазар на недвижими парцели съществува понятието " viager ".

Възрастни хора продават жилището си доста по-евтино от пазарната му стойност с изискването, че до края на живота си ще живеят в него, а купувачът ще им заплаща месечен наем, нужен за издръжката им.

И по този начин. Някой си Андре-Франсоа Робен, юрист, купува жилището от Jeanne Calment, когато тя е на 90 години. Родена е 14 години преди Айфеловата кула. Плащанията били 2500 франка (около 400 долара) на месец.

Господин Робин по този начин и не дочаква да се нанесе и умира на 77-годишна възраст, като до тогава е платил на госпожа Калман повече от 180 000 $ - два пъти повече от пазарната стойност на жилището. Според контракта отговорностите за заплащане минават върху фамилията му.

През септември 1997 година Жана Калман умира. Живяла е 122 години и 164 дни, трансформирайки се в най-възрастния човек на земята. През целия си живот тя не е работила нито ден, а е прекарвала времето си в занимания като тенис, плуване, колоездене, каране на кънки, свирене на пиано и вървене на опера. На 85-годишна възраст се занимава с фехтовка, а на 100 години кара велосипед. На 114 година снима филм за срещата си с Ван Гог преди 100 години, а на 117 година стопира да пуши, единствено тъй като ѝ е неприятно всякога да моли някого за огънче (почти е изгубила зрението си).

Твърди, че тайната на нейното дългоденствие се крие в три стълба: да употребява повече зехтин (и да не не помни да го втрива в кожата си), да пие портвайн и да изяжда по кг шоколад седмично. Тя е тази, която споделя: " Имам единствено една гънка, и на нея седнал съм. "

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР