На форум на тема Недостигът на работници - факт или

...
На форум на тема Недостигът на работници - факт или
Коментари Харесай


На форум на тема Недостигът на работници - факт или фалшива новина ще бъдат представени данни

На конгрес на тематика " Недостигът на служащи - факт или подправена вест " ще бъдат показани данни за безработицата и свободните работни места, както и рекомендации за законови промени по отношение на вноса на работна ръка. Форумът се провежда от фондация " Фридрих Еберт " и съдружие " Солидарна България ".

Председателят на " Солидарна България " и стопански консултант в Конфедерация на труда " Подкрепа " Ваня Григорова, която е главен докладчик на форума, счита, че макар изказванията на работодателите: " Масов, тежък дефицит на работна ръка няма. Дори Агенцията по заетостта ежемесечно излиза със известия, че няма трайно незаети свободни работни места. Реалният проблем, който обаче се открои, беше това, че са закрити професионалните учебни заведения от няколко десетилетия и на нискоквалифицирани работни места би трябвало да работят хора с по едно или няколко висши образования ".
  

Относно вноса на работна ръка Григорова сподели:

" При импорт на служащи с 10 % от актуалната работна мощ в страната, т.е. 10 % приток, това значи, че 1,7 % от Брутния вътрешен артикул се пренасочва от локалния служащ към притежателя на капитал. Това за България значи пренасочване на 2,7 милиарда лв. от локалния служащ към бизнеса ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР