На фона на продължаващите прекъсвания на услугите в Coinbase Global

...
На фона на продължаващите прекъсвания на услугите в Coinbase Global
Коментари Харесай

Coinbase ще инвестира в укрепване на инфраструктурата си

На фона на продължаващите спирания на услугите в Coinbase Global Inc., борсата призна нуждата от вложение в своята инфраструктура за дейно справяне с казуса.

Изпълнителният шеф Брайън Армстронг акцентира смисъла на подобряването на инфраструктурата за търговия, с цел да се смекчат спиранията, породени от възходящото търсене.

Армстронг акцентира, че размерите на търговия са надхвърлили упованията, което е довело до систематични сривове. Coinbase разшири потенциала си след утвърждението на спот търговията с Биткойн ETF от SEC , само че неочакваният скок в цената на Биткойн докара до повече от десетократно нарастване на трафика в границите на един час, надминавайки прогнозите.

Прекъсването през февруари в Coinbase докара до бърза загуба на до $100 милиарда от цената на Биткойн единствено за 15 минути, причинявайки забележителна неустойчивост в крипто промишлеността. Много консуматори оповестиха, че виждат баланс от $0 в сметките си и борсата претърпя повтаряне на спирането малко по-късно.

Данните от Downdetector разкриват доста нарастване на отчетите за проблеми, свързани с спирането на Coinbase за интервал от 24 часа, което съответствува с неотдавнашния исторически връх на Биткойн.

Крипто коментаторът MartyParty допусна, че зависимостта на Coinbase от по-лоши принадлежности и нежни технологии, несъответствуващи за транзакции с огромен размер, може да способства за спиранията.

Армстронг акцентира нуждата от уместно финансиране за справяне с тези повтарящи се спирания и разрешаването на главната причина за тези проблеми е от решаващо значение за възобновяване на доверието на потребителите.

Освен това Solana също претърпя голям брой спирания през последните седмици. Въпреки провокациите, Армстронг удостовери, че въвеждането на спот Биткойн ETF е било от изгода за бизнеса на Coinbase.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР