На фона на повишаващия се брой заразени с COVID-19, в

...
На фона на повишаващия се брой заразени с COVID-19, в
Коментари Харесай

Засилват проверките за маски в градския транспорт в София

На фона на повишаващия се брой инфектирани с COVID-19, в София ускоряват инспекциите за носене на маска в градския превоз. Тази седмица служители на реда и контрольори спираха случайно определени автобусr и глобяваха всеки без маска. Сега инспекциите се насочват и към метрото. Предвидени са и солени санкции.

Масираните инспекции ще стартират този понеделник. Те ще бъдат както в метрото, по този начин и по автобусните и трамваините спирки, най-често на началните и крайните точки. Ще се ревизира освен дали носим маска, а и дали е вярно сложена. Глобата стига до 300 лв..

„ Освен във вестибюлите в метрото, ще се ревизира дали носите маска и дали я носите вярно към този момент и в мотрисите. Толерантността ще бъде нулева, тъй че приканваме столичани да съблюдават откритите норми”, съобщи Димитър Дилчев от ЦГМ пред " Нова телевизия ".

Само през последните 24 часа контрольори и служители на реда са засекли 25 души без маска в метрото. Пътуващите посрещнаха новината за инспекциите с утвърждение. „ Нося маската по личен избор, желая да защищавам и близките хора. Доста постоянно виждам хора без маска. Те споделят, че доста ги задушава, не могат да дишат... Аз даже тичам с нея, по 20-30 км. и съм си ок”, разяснява един от тях.

Контрольорите споделят, че пасажерите в метрото са по-дисциплинирани от тези в наземния превоз.

„ През нощта всяка станция се измива, като в машините, които мият станциите, се прибавят дезинфектанти”, съобщи Стоян Братоев - изп. шеф на „ Метрополитен “ ЕАД, пред " Нова телевизия ".

Заради пандемията употребяващите публичен превоз са намалели и са едвам 65% от пътуващите през предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР