На фона на още няколко нови български филма, които се

...
На фона на още няколко нови български филма, които се
Коментари Харесай

Три български премиери се борят за публика

На фона на още няколко нови български кино лентата, които се прожектират (повечето със слаб успех) в кината, цели три български министър председатели ще се борят за вниманието на феновете от този петък. 

Най-интересната измежду тях е " Отново съм тук " , документален филм-спомен за трагично починалия под връх Шиша-Пангма планинар и биолог Боян Петров. Режисьор и сценарист е Поли Генчева, а в продуцентското звено са непоклатимите " Агитпроп " на Мартичка Божилова. Филмът е умислен и сниман главно,  до момента в който Боян е още жив, след това се трансформира в негов епитаф. 

Вдъхновяващият воин на " Отново съм тук " е човек, преборил двукратно рак, с диагноза диабет, оживял в злополука с мотор, удар от кола, счупвания, кома... Боян Петров е и единственият в българския алпинизъм, изкачил самичък и без О2 10 от 14-те осемхилядника на планетата. Шиша-Пангма щеше да е неговият 11-и. 

Историята стартира с възобновяване му след след тежкия случай в Кресненското дефиле, подготовката и тръгването още веднъж към върховете. И завършва с емоционални кадри от многолюдното нанагорнище до Копитото на 20 май 2018 година - 17 дни откакто Боян Петров е видян за последно под връх Шиша Пангма и четири след преустановяване на акцията по издирването му (тя също участва, зрелищно снимана, във филма).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР