На фона на огромната трагедия в Газа, дойде и една

...
На фона на огромната трагедия в Газа, дойде и една
Коментари Харесай

Щастлива развръзка: Откриха три българчета, изчезнали в Газа

На фона на голямата покруса в Газа, пристигна и една щастлива развръзка. По-рано през днешния ден бабата на три българчета, изчезнали в Близкия Изток, се оплака – децата и майка им ги няма. Бащата тръгнал от България към Египет, с цел да ги чака на границата, само че те по този начин и не се появили.

Преди минути стана ясно, че българчетата са добре. Близки са съумели да се свържат с тях, оповестяват от NOVA.

Бабата на двете деца описа, че домът им бил нападнат

„ Брат ми, с един от неговите синове, излизат да носят храни. Те се връщат и цялата 4-етажна постройка рухва върху тях. Живеещите в нея са към 70 души. Засега са извадили 40 починали, измежду които и майка ми. Всичките ми племенници и внуците на моя брат са си отишли ”, показа Инширах Алшараф.

Именно при тези родственици отиват трите българчета и майка им. Първоначално те били в северната част на анклава, само че тръгнали на юг в търсене на сигурност. След като връзката с тях прекъснала, бащата на децата също тръгнал от България към границата с Египет. С вярата да срещне фамилията си на граничната вадичка, когато най-сетне бъде отворен филантропичен кулоар.

„ Ние чакаме някой, в случай че има някаква връзка оттова, да ни каже какво се случва. Казвам на българския народ и на българската страна – вие носите отговорност за моите дребни внуци, които са с българско поданство и са в Газа ”, безапелационна бе Алшарафи.

Българи, които са в клопката на блокираната Газа, се пробват да се доберат до границата с Египет с вярата да бъде отворен филантропичен кулоар. Преди дни Мария Габриел разгласи, че досега евакуация на наши жители от зоната на военни дейности е невъзможна.

“Към момента евакуация на българи от линията Газа не е допустима.По данни на задграничните ни представителства в района сега 37 български жители и членове на техните фамилии са потърсили подпомагане за овакантяване на линията Газа. Търсим благоприятни условия за подпомагане за тяхната евакуация ”, съобщи .външният министър.

Външно министерство е в непрекъсната връзка с дипломатическите представителства

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР