На фона на обтегнатите отношения между Русия и Европейския съюз

...
На фона на обтегнатите отношения между Русия и Европейския съюз
Коментари Харесай

Путин и Орбан обсъдиха в Кремъл гарантирането на сигурността в Европа

На фона на обтегнатите връзки сред Русия и Европейския съюз поради Украйна съветският президент Владимир Путин одобри в Кремъл унгарския министър председател Виктор Орбан. Двамата водачи разискаха гарантирането на сигурността в Европа, съобщи БНР.

Владимир Путин даде обещание в детайли да осведоми Виктор Орбан за съветските оферти към Съединените щати и НАТО за взаимни гаранции за сигурност.

Унгарският министър председател назова работното си посещаване в Москва “мирна мисия”. Той акцентира, че никой от европейските водачи не желае война и че Будапеща е за политическо решение на рецесията.

Сътрудничеството в енергетиката беше друга тематика на договарянията в Кремъл. Владимир Путин посочи, че с помощта на дълготрайния си контракт с “Газпром” до 2036 година Унгария заплаща за съветски природен газ пет пъти по-малко спрямо пазарната цена.

Путин и Орбан разискаха също по този начин взаимното строителство на атомната електроцентрала “Пакш” и производството в Унгария на съветската ваксина против Covid-19 “Спутник V”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР