На фона на липсата на военни успехи в Украйна, властта

...
На фона на липсата на военни успехи в Украйна, властта
Коментари Харесай

Кремълско лицемерие: Ако приемат Украйна и Молдова в ЕС, това ще разкрати съюза

На фона на неналичието на военни триумфи в Украйна, властта в Москва препочита все по-често да се изричат по " външни " въпроси и да злорадстват за компликациите с подпомагането на Украйна от Запада.

Очедно обаче новината, че Украйна дружно с Молдова към този момент имат покана да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз много е разтревожила Кремъл. И изцяло в синхрон с пропагандната реторика на Русия, представителят на Путин – Дмитрий Песков, побърза да предизвести Брюксел, че „ поема огромен риск, с поканата за участие на Украйна и Молдова “, които мощно ще разклатят единството на съюза.

" Ясно е, че това е безусловно политизирано решение, предпочитание на Европейски Съюз да показва поддръжка за тези страни. Но такива нови членове биха могли да дестабилизират Европейски Съюз и защото живеем на един и същи континент с Европейски Съюз, ние, несъмнено, деликатно следим това ", предизвестява гласът на Кремъл.

Всъщност в Москва са ужасени, че Евросъюзът ще продължи да се уголемява и ще става все по-мощен стопански. Затова и тематиката за " кошмара ", който ще пристигна след приемането на Украйна в Европейски Съюз, е все по-често използвана " опорка " на Русия в опит да вбие клинове в Европейски Съюз. Не е инцидентен и фактът, че в последно време пропутински медии все по-често пускат плашещи " разбори " по какъв начин влезе ли Украйна в Европейски Съюз, ще " изяде " дотациите на по-бедните страни членки и също " превземе " големи пазарни дялове “ в Европа.

В този подтекст „ загрижеността “ на Песков за стабилността на Европейски Съюз е не просто лъжлива и лицемерна, а неуместна и цинична. Защото не различен, а Русия нахлу в Украйна, разгласи страните от Европейски Съюз за " вражески " и води все по-агресивна хибридна война против цивилизования свят в устрема си да задоволява своите имперски упоритости.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР