На финала на състезанието по правопис Пазим езика си ще

...
На финала на състезанието по правопис Пазим езика си ще
Коментари Харесай

14 ученици стигнаха до финала на състезанието по правопис Пазим езика си

На финала на надпреварата по правопис " Пазим езика си " ще се явят 14 възпитаници, посочили най-хубави резултати в първия кръг на конкуренцията. В него участваха 4500 деца от съвсем всички области в страната.

Състезанието се провежда от гражданското съдружие " Живата вода на България ", чиито ръководител е Десислава Радева, брачна половинка на президента Румен Радев.

В надпреварата, което се провежда за втора година, вземат участие деца от V и VІ клас. На финала във всяка от двете възрастови групи се класират седемте най-хубави възпитаници от първия кръг. Те са от Пазарджик, Харманли, Горна Оряховица, Перник, Хасково, Мездра, Петрич, София, Шумен, Куклен и Велико Търново.

Заключителният кръг е на 11 май от 9 часа в театралната зала " Алма Алтер " на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Знанията на децата ще бъдат тествани от експертно жури пред родители, учители и посетители. Председател на комисията е проф. Владимир Атанасов от Факултета по славянски филологии в СУ " Св. Климент Охридски ". Нейни членове са проф. Татяна Ангелова, също от Софийския университет, и учителите по български език и литература Рени Стоичкова, Десислава Нейкова и Цеца Петрова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР