На финала на Европейското първенство в Белград италианките победиха изненадващо

...
На финала на Европейското първенство в Белград италианките победиха изненадващо
Коментари Харесай

Италия триумфира с титлата на Европа по волейбол за жени

На финала на Европейското състезание в Белград италианките победиха изненадващо с 3:1 гейма досегашния притежател на купата – тима на Сърбия, който е и сегашен международен първенец. Първенството на Европа се организира в Румъния, Хърватия, Сърбия и България.

Италия ликува за повторно през това лято. Първо с европейската купа на футболните национали, в този момент с тази на волейболистките.

Те надиграха на финала мощния тим на Сърбия с 3:1 гейма и то по този начин безапелационно пред 20 000 сръбски почитатели в „ Щарк Арена”, че никой не вярваше на очите си до последната точка на четвъртия гейм, приключил с убийственото преимущество 25:11, съобщи БНР.

С доста по-добра организация на играта, съсредоточени и по-хладнокръвни, дамите в адзуро на треньора Давиде Мацанти завоюваха купата на Европа още веднъж след 12 години.

Сред тях чудесно се включи разпределителката Офелия Малинов, чийто генезис е български. За най-хубава на шампионата беше определена съотборничката й – диагоналът Паола Егону.

„ Не желаеме лятото да свършва!”, викаха от наслада коментаторите, а някои от тях даже се просълзиха.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР