На фермерите, отглеждащи такива животни се предлагат пари в брой,

...
На фермерите, отглеждащи такива животни се предлагат пари в брой,
Коментари Харесай

Китай забрани продажбата на диви животни за храна

На фермерите, отглеждащи такива животни се оферират пари в брой, с цел да се откажат от търговията, съобщи AFP.
На фермерите в Китай се оферират пари за отвод от развъждане на екзотични животни, заради мощният публичен напън от чужбина да се понижи противозаконната търговия с диви животни, която е „ основен провинен ” за пандемията от ковид.
Властите за първи път дадоха обещание да изкупуват животновъди в опит да лимитират практиката, настояват деятели за правата на животните.
През последните месеци Китай забрани продажбата на диви животни за храна, базирайки се на риска от разпространяване на заболявания измежду хората, само че търговията остана законна за други цели - проучвания и обичайната медицина.
Смята се, че смъртоносният ковид - за първи път в централния китайски град Ухан - е минал от прилепи към хора, преди да се популяризира по целия свят.
Две централни провинции обрисуваха детайлности за стратегия за изкупуване, с цел да оказват помощ на фермерите да преминат към различни средства за прехранване.
Ухан сътвори скица за обезщетения, с цел да убеди животновъдите да отглеждат други животни или да създават чай и билки.
Властите ще изкупуват всяко диво животно от фермите като 120 юана (16 долара) ще се изплащат за кг плъх или змия.
Вид котки - животното, за което се счита, че е провокирало тежък изострен респираторен синдром (SARS) при хора преди време ще бъде изкупувано за по 600 юана за брой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР