На фериботния комплекс Никопол – Турну Мъгуреле ще бъде въведен

...
На фериботния комплекс Никопол – Турну Мъгуреле ще бъде въведен
Коментари Харесай

Заради коронавируса въвеждат медицински контрол и на ферибота в Никопол

На фериботния комплекс Никопол – Турну Мъгуреле ще бъде въведен медицински надзор. Това е една от ограниченията против възможното разпространяване на ковид у нас, заяви през днешния ден шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Плевен доктор Атанас Гарев. Той е и ръководител на образуваната регионална здравна комисия.
" Контролът на влизащите у нас през този фериботен комплекс ще стартира най-рано в събота и най-късно в понеделник. Той е по наша самодейност. Там ще дават наряди по двама експерти от РЗИ. Ще бъдат екипирани с нужните защитни средства. Вече имаме и термометри. Осигурени са и картите, които пасажерите би трябвало да попълнят – в тях има телефонният номер на съответното лице, на неговия персонален доктор и друга нужна информация. Минаващите през границата с този ферибот може преди този момент да са били в страни, в които има подобен вирус. Ако се откри пасажер, който киха или кашля, той се отделя в стая-изолатор в комплекса и остава там до идването на незабавната помощ ", разясни доктор Гарев.
Специалистите на РЗИ няма да дежурят непрекъснато в комплекса. И не е належащо, тъй като фериботът пътува сред Никопол и Турну Мъгуреле четири пъти дневно.
" Събрахме при нас представители на институциите, които имат отношение към ограниченията за попречване на разпространяването на ковид у нас, и им разпределихме задания. В срещата участваха кметовете на 11-те общини в региона, представители на общинските и държавните лечебни заведения, на РЗИ, на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Пожарната ", сподели регионалният шеф Мирослав Петров.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР