На една година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок

...
На една година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок
Коментари Харесай

Осъдиха бившия директор на Агенцията по аквакултури Янчо Янев

На една година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период беше наказан някогашният шеф на Агенцията по аквакултури Янчо Янев, оповестява БГНЕС. Специализираният углавен съд го призна за отговорен по обвиняване за длъжностно закононарушение.

Според обвиняването, Янев е издал заповед, с която е присъединил рибарски транспортен съд в разпределението на спомагателната квота за улов на калкан за 2014 година на, без да са налице законови предпоставки за това.
Уволниха изпълнителния шеф на организацията по риболовство Марката е по отношение на следствието за злоупотреби с евросредства. Той е освободен под гаранция от 20 хиляди лева
Така дал опция на дружеството-собственик „ Капитан Зет “ ЕООД да получи Специално позволение за улов на калкан.

По този метод някогашният началник на Агенцията по аквакултури е обезпечил формалното покриване на критериите по Националната скица за извеждане от употреба на кораби от Българския черноморски рибарски флот при 100% обезщетяване на притежателя.
Агенцията по риболовство към този момент има нов началник Това е Валентин Вълков. Предишният началник на ИАРА – Янчо Янев, беше уволнен на 26 октомври, откакто два дни по-рано беше задържан при акция на ДАНС
Европейският съюз поддържа строго избрани квоти за улов на калкан в Черно море. За безболезненото въвеждане и поддържане на тази мярка, Европейски Съюз дава обезщетение под формата на безплатна финансова помощ на всяко сдружение, което приключи улова на калкан и нареже на скрап специлизирания си за това транспортен съд. 85 на 100 от цената на изведения от приложимост кораб притежателят получава по Оперативната стратегия, а останалите 15% - от държавния бюджет.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР