На две години условно с 4-годишен изпитателен срок и глоба

...
На две години условно с 4-годишен изпитателен срок и глоба
Коментари Харесай

Мъж от с. Мулдава се опита да подкупи полицай, осъдиха го на глоба и 2 г. условно

На две години условно с 4-годишен изпитателен период и санкция в размер на 2 000 лв. бе наказан локален гражданин от асеновградското село Мулдава. Той бе упрекнат в опит да подкупи двама служители на реда от Ру на Министерство на вътрешните работи в Асеновград. Ситуацията се разиграла през август предходната година. 59-годишният мулдевец подхвърлил банкнота от 50 лв. на асеновградски служители на реда, които го спрели за рутинна инспекция.
Мъжът бил тръгнал към равнищата на собствен съселянин, с който имали спогодба да балира люцерната му с трактора си. Преди да стартира да работи обаче мулдавецът решил да се отбие в кръчмата в селото. Там той отишъл към 20:00 ч. със собствен служащ, който приел да живее в дома му. Трактористът изпили една бира, а след това и 100 грама уиски. След като се почерпили двамата потеглили към равнищата автомобила на сина на 59-годишния гражданин на Мулдава, като бил и водачът. Мудавецът не носел в себе си нито шофьорска брошура, нито персонална карта.
От асеновградските служители на реда той бил спрян за инспекция малко след 21:00 ч. Полицейският екип бил ситуиран в центъра на Мулдава. Проверката почнала, като служителите на реда поискали от двамата, пътуващи в колата, персонална карта, а на водача - и удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство. Полицейският екип се усъмнил в трезвеността на лидера на автомобила, защото през отворения прозорец лъхало мощно на алкохол. Това наложило да бъде извикан патрул на КАТ, който да тества водача с дрегер.
В този миг 59-годишният мъж извадил от джоба на тениската си 50 лв.. Подавайки ги на единия от ченгетата, мулдавецът подканил: „ Дай да оправим нещата... “. Полицейският чиновник наредил на водача да си прибере парите, само че той не извършил нареждането и траял да упорства. През това време служителят на реда повикал сътрудника си, която в това време проверявала документите на различен лидер, и още веднъж изискал от 59-годишния гражданин на Мулдава да показа документите си. Вместо това, обаче, трактористът запалил мотора на автомобила и потеглил внезапно, като за малко не прегазил полицайката.
Със служебния автомобил полицейският екип се опитал да настигне беглеца, само че не съумял и се върнал назад в центъра на селото. Тогава на помощ за различаване самоличността на причинителя бил извикан кметът на селото. Заедно с служителите на реда той изгледал записа от ориентираната към местопроизшествието камера и открили кой е. Служителите на реда незабавно отишли до дома на тракториста, само че там не разкрили нито него, нито колата. Синът на 59-годишния мъж обяснил, че татко му е на полето с трактора си. Той завел служителите на реда до мястото, а екшънът траял и на новата. Мулдавецът се опитал да избяга наново, само че този път с трактора си. В последна сметка се отказал, слязъл от селскостопанската кола и седнал на земята, като в това време на мястото пристигнали и още двама полицейски чиновници.
Първоначално бащата отричал да е карал автомобила на сина си, само че най-после си признал всичко, откакто му споделили, че има видео записи от случилото се. Мъжът бил тестван с дрегер, който посочил 0,94 промила съществуване на алкохол в кръвта. По-късно му била взета и кръвната проба, която потвърдила 0,71 промила. Условната присъда с изпитателен период и санкцията на Окръжен съд-Пловдив бе доказана от Апелативния съд в регионалния град. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в период от 15 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР