На дневен ред е въпросът за санкции от страна на

...
На дневен ред е въпросът за санкции от страна на
Коментари Харесай

Емил Радев коментира скандала с венецуелските милиони

На дневен ред е въпросът за наказания от страна на Европейски Съюз по отношение на Венецуела, съобщи пред БНР евродепутатът Емил Радев.

„ Ще съберем задоволително информация. Мисля, че в случай че продължи по този метод, напълно скоро ще има наказания от страна на Европейски Съюз. Не бива по този начин да се източва държавната петролна компания във Венецуела и тези пари да бъдат откраднати от народа. Там има апетит и народът се нуждае от помощи, 4 млн. души емигрираха в последните месеци “, сподели той в предаването „ Преди всички “ на „ Хоризонт “.

Радев разяснява и абсурда с миналите през българска банка венецуелски милиони. Според него държанието на банката е недобросъвестно: „ И юристът, и банката са имали обвързване да уведомят звеното за финансово разузнаване. Българското звено за финансово разузнаване и българските проверяващи органи постоянно реагират доста съответно на тези сигнали. Виждаме в този момент за по-малко от 2 дни, че бяха застопорени парите, когато се получи сигнал от американска страна, и следствието стартира “.

Евродепутатът акцентира, че регламентът, по който е реализирано единодушие с Европейска комисия и Съвета през седмицата, дава опция за по-голямо съдействие сред проверяващите органи и звената за финансово разузнаване, както и за по-лесно обменяне на информация вътре в Европейски Съюз сред звената и съдействието с трети страни.

Евродепутатът разяснява и тематиката за киберсигурността. Той изброи подхванатите ограничения от страна на Европейски Съюз в тази тенденция. По думите му те са в помощ на държавите-членки, както и на дребните и междинни предприятия: „ Над 70% от дребните и междинни предприятия декларират, че в случай че бъдат подложени на хакерски атаки, те не знаят какво да вършат. Много от тях са били жертва на такива офанзиви. По време на изборната акция е изключително рисково да се проведат хакерски атаки от трети страни, злонамерени, които биха раздрусали и доверието в изборната система и в Европейски Съюз като цяло. Европейски Съюз и държавите-членки взимат нужните ограничения, само че никой не може да каже в сегашния миг, че е напълно предпазен. Има още доста работа “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР