На днешното заседание предстои да одобрим три важни меморандума за

...
На днешното заседание предстои да одобрим три важни меморандума за
Коментари Харесай

Кирил Петков: Напредваме със свързаните с Плана за възстановяване закони


На днешното съвещание следва да одобрим три значими меморандума за развиване на бизнеса и нововъведенията у нас – меморандум с Европейската капиталова банка, меморандум с Международната банка за възобновяване и развиване, който е значима стъпка и за Плана за възобновяване, и меморандум с " Амазон уебсървисис ", по което се работеше в последните няколко месеца. Това сподели министър председателят в оставка при започване на днешното държавно съвещание, съобщи кореспондент на.

Едновременно с това имаме и приемане на значими промени в Търговския закон. Това е мярка към Плана за възобновяване, тъй че към този момент не са 22 закона, а 21. Напредваме, съобщи Петков. 

Премахват се пречките в производството по стабилизация, което цели да даде втори късмет на затруднените търговци да продължат активността си. Съществена оригиналност е и въвеждането на произвеждане по неплатежоспособност и стабилизация на физическите лица бизнесмени. Надявам се, че необятното публично разискване е дало добър резултат и ще служи като добра основа за приемане на закона от Народното събрание. Тук желая да поздравя Министерството на правораздаването, както и за Закона за домашното принуждение – един дълго чакан закон, веселя се, че ще го приемем на днешното съвещание, уточни министър-председателят.

Едновременно с това продължаваме с прехвърлянията – Българският енергиен холдинг ще направи вноска от 456 млн. лв. към Фонда за енергийна сигурност, с което изпълняваме нашето заричане към всички бизнеси, че цените на тока не престават да бъдат едни от най-ниските в Европа, сподели още.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР