На днешното заседание на Съвета на ЕС още пет страни

...
На днешното заседание на Съвета на ЕС още пет страни
Коментари Харесай

Росен Желязков: Пакета „Мобилност“ е екологично вреден

На днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз още пет страни членки поддържаха нашата позиция за отпадане на условието за връщане на камионите на четири седмици до мястото на определяне.
Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков в Брюксел след края на срещата с министрите от единомислещите страни по Пакет " Мобилност 1 ", които включват България, Румъния, Полша, Унгария, Латвия и Литва, оповестиха от министерството на превоза, оповестява Дарик.

„ Неприемливо е да разсъждаваме по какъв начин да понижим нездравословните излъчвания от една страна, а от друга да сътворяваме политики, които нанасят огромна вреда върху климата. Нашата позиция е, че връщането на камионите на четири седмици е безусловно неприемливо. Това е най-несправедливият, несъразмерен и дискриминационен детайл в пакета, който разделя страните на Централноевропейски и периферни. Мисля че ще съберем нужната поддръжка за отпадането на това условие “, безапелационен бе Росен Желязков.

По думите му има червени линии, които не можем да се съгласим да прекрачим, само че би трябвало да се намерят компромисни решения, по този начин както повеляват полезностите на Съюза – свободно придвижване на хора и на артикули, както и независимост на общия пазар.

Росен Желязков добави, че за държавното управление и за него тематиката с Пакета за " Мобилност 1 " продължава да е значима и предпочитана. Той изрази убеденост, че Европа може да се сплоти към компромисни текстове, тъй че да реализира поставените цели за непоклатимост, резистентност, пропорция и правдивост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР