На днешното си заседание Общинският съвет във Варна реши да

...
На днешното си заседание Общинският съвет във Варна реши да
Коментари Харесай

Общинският съвет във Варна гласува 1 млн. лв. субсидия за белодробната болница

На днешното си съвещание Общинският съвет във Варна реши да покрие отговорностите на белодробната болница в града , оповестиха от Обс-Варна.

Беше гласувана целева дотация в размер до 1 млн. лева , с които да бъдат изплатени заплатите на чиновниците и отговорностите към Енергопро. Общинските съветници се произнесоха изрично " ЗА ".

Средствата ще бъдат обезпечени от бюджета на Община Варна за 2022 година

Община Варна, макар че няма законов ангажимент, към този момент 13-14 години подкрепя " СБАЛПФЗ - Варна ЕООД ". С днешното решение общата сума, която е осигурила общината за покриване на отговорностите за последните 10 години, става 4,5 млн. лв..

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов съобщи, че за през днешния ден е планувана среща в Министерството на здравеопазването, на която ще бъдат водени диалози за решение на дългогодишния проблем с някогашния Тубдиспансера. Той уточни, че се надява на позитивен резултат.

Припомняме, че казусът с тубдиспансера нашумя през последните месеци. Лечебното заведението имаше насъбрани задължения към електрокомпания в размер на 80 000 лева В последна сметка беше спрян. вкъщи или в други лечебни заведения. Персоналът на болничното заведение пък излезе на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР