На днешния Международен ден на жените българският еврокомисар Мария Габриел

...
На днешния Международен ден на жените българският еврокомисар Мария Габриел
Коментари Харесай

Навръх 8 март Мария Габриел стартира кампания „Тя е лидер“ в подкрепа на младите жени и момичета

На днешния Международен ден на дамите българският еврокомисар Мария Габриел започва нова самодейност, отдадена на дамите и девойките, дружно с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола. Кампанията под мотото #SHEU LEADS е ориентирана към вдъхновяващи млади дами, които посредством гения си да дадат повече убеденост и на други млади девойки да градят кариера в науката, нововъведенията, образованието, културата и спорта.

" Днес доста млади девойки и дами имат потребност от повече доверие в себе си, с цел да следват фантазиите си. Искаме да откроим гения и мощните страни на младите дами, тъй като те трансформират към по-добро света към нас. В Европейската година на младежта новата самодейност #SHEU LEADS ще поддържа посланията на млади дами от всички държави-членки на Европейския съюз, давайки видимост на техния опит в превъзмогването на провокациите ", разяснява Мария Габриел.

Кампанията е част от цялостната смяна в метода в границите на ресора на българския еврокомисар. За първи път критерии за оценка по стратегия " Хоризонт Европа " са проекти за тъждество сред мъжете и дамите за всички институции, които ще получават финансиране по програмата. По самодейност на Мария Габриел Европейският съвет по нововъведенията (ЕСИ) вкарва и редица новости за повече дами в нововъведенията. Ключови измежду тези новости са поддръжката за 130 стартъпи, ръководени от дами и повишен бюджет от 2 на 10 милиона евро.

Българският еврокомисар разгласи през днешния ден и новото издание на Европейската премия за дами новатори, което е с краен период 18 август. " Тази година ще бъдат връчени три награди от по 100 000 EUR на най-вдъхновяващите дами новатори. Новото е, че с Европейския съвет по нововъведенията ще връчим още три награди по 50 000 EUR за " изгряващи " дами новатори на възраст под 35 години, с хрумвания с капацитет за развиване. Наградата е отворена за всички държави-членки на Европейски Съюз и асоциираните страни. Вдъхновяващите девойки и дами в Европа са наша горделивост и благосъстояние. Предизвикателството е да не приказваме за дамите и показваме своята признателност единствено на 8 март, а през цялата година ", заключи Мария Габриел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР