На днешния ден израелският премиер Бенямин Нетаняху надмина своя бивш

...
На днешния ден израелският премиер Бенямин Нетаняху надмина своя бивш
Коментари Харесай

Нетаняху би рекорда на Давид Бен-Гурион

На днешния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху надмина своя някогашен сътрудник Давид Бен-Гурион, създателя на еврейската страна и стана най-дълго ръководещият министър-председател на Израел. Той към този момент ръководи 4876 дни, което е над 13 години. Нетаняху встъпи за пръв път в тази служба през 1996 година и беше на нея до 1999 година От 2009 година до момента той още веднъж заема поста министър председател на Израел, като през тази година на парламентарните избори завоюва пети мандат. На 17 септември ще има нови избори, защото той не съумя да образува държавно управление. Една от аргументите за това може би се крие във обстоятелството, че по време на последния си мандат Нетаняху беше забъркан в корупционен скандал. Още през февруари основният прокурор на страната разгласи, че възнамерява да повдигне обвинявания против него за рушвет, машинация и корист с доверие. Нетаняху отхвърля всички обвинявания.

Бенямин Нетаняху е роден през 1949 година и е първият израелски министър председател, роден в Израел след основаването на еврейската страна.

Семейството му се мести в Съединени американски щати, когато той е младеж. Именно там се научава да приказва чудесно британски език. Впоследствие се завръща в Израел, където служи в елитно поделение на армията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР