На днешния 24 февруари се навършват две години от началото

...
На днешния 24 февруари се навършват две години от началото
Коментари Харесай

Навършват се две години след началото на войната в Украйна

На днешния 24 февруари се навършват две години от началото на военните дейности в Украйна.

На 24 февруари 2022 година съветският президент Владимир Путин разгласи, че е взел решение за осъществяване на " специфична интервенция за отбрана на Донбас ". Тогава Путин съобщи, че в проектите на Русия не влиза окупацията на украински територии и дейностите на Русия не са свързани с нанасяне на щета на ползите на Украйна, а със отбрана на самата себе си от „ тези, които са взели Украйна за пленник “. По-късно в официално съобщение украинската гранична защита заяви, че Украйна е атакувана от Русия по продължение на границите си с Русия и Беларус.

Около девет месеца след началото на войната, българският парламент реши да гласоподава военна помощ за Украйна. Така при започване на ноември 2022 година Народното събрание задължи Министерският съвет в период до един месец да внесе в Народното събрание план на решение за даване на военна и военно-техническа поддръжка за Украйна.

По мотив две години от войната в Украйна френският президент Еманюел Макрон провежда в понеделник интернационална среща в поддръжка на Украйна, която ще се състои в Париж, заяви Елисейският замък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР