На днешния 1 февруари отдаваме почит към жертвите на комунистическия

...
На днешния 1 февруари отдаваме почит към жертвите на комунистическия
Коментари Харесай

Пловдивчани почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим пред паметника „Свидетелят“

На днешния 1 февруари отдаваме респект към жертвите на комунистическия режим у нас . В тяхна памет пловдивчани се събраха пред паметника „ Свидетелят “ , с цел да поднесат венци и цветя. По този метод те уважиха паметта на хилядите знайни и незнайни жертви, починали в битката против терора на тоталитарната власт.

На честването, проведено от Съюза на репресираните от комунистическия гнет в Пловдив, участваха Председателят на Общинския съвет – инж. Александър Държиков, заместник-кметовете Стефан Стоянов и Пламен Панов, кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов, общински съветници, представители на общинската администрация, членове на Съюза, наследници и роднини на репресирани от комунистическия режим, жители и медии.

Честването стартира съ с слово на Атанас Узунов – дълготраен ръководител на Съюза на репресираните от комунистическия гнет в Пловдив, уредник на събитието за деня на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим в Пловдив. В словото си, той напомни събития, обстоятелства и числа от случилото се на 1 февруари 1945 година , смисъла и значимостта на този ден за респект и благодарност, както и за ориста на първия монумент, подложен на това място преди години.