На днешната сесия варненските съветници приеха почти единодушно Подробния устройствен

...
На днешната сесия варненските съветници приеха почти единодушно Подробния устройствен
Коментари Харесай

Варненският общински съвет прие устройствения план на Аспарухов парк

На днешната сесия варненските съветници одобриха съвсем единомислещо Подробния организационен проект на Аспарухов парк. Документът, по който се работи към този момент цели 22 години, беше утвърден с 37 гласа „ за “, 1 срещу и 5 „ въздържали се “.
Планът за Аспарухов парк обгръща територия от близо 47 хектара и е съгласуван с Общия организационен проект. Проектът планува опазване на зелените площи и дървесната растителност в парка, което е извънредно значимо за жителите. По време на съвещанието беше обяснено, че следва създаване на детски кътове, спортни стадиони, атракциони и други забавни за варненци обекти.
Достъпът на коли в парка ще бъде неразрешен. Единствено коли на полицията, пожарната и незабавна помощ ще могат да влизат в парка. В периферията на парковата зона ще бъдат обособени паркинги, с които ще се постави завършек на безразборното паркиране в региона.
Главният проектант на Община Варна- Виктор Бузев изясни пред съветниците, че макар първоначолното съмнение на жителите, по отношение на застрояване там, напрежението към този момент е отминало.
Кметът на община Варна също взе думата по въпроса:
" Факт е, че ние изпълняваме това, което обещахме на жителите на „ Аспарухово. В общественото пространство се изговарят неистини и лъжи, че на това неповторимо място следва построяването на хотели. Правят се какви ли не внушения, само че хората схващат, че става думи за спекулации. Параметрите на застрояване са минимални “, безапелационен бе Иван Портних.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР