На днешната дата преди 10 години изгубихме големия Майкъл Джексън.

...
На днешната дата преди 10 години изгубихме големия Майкъл Джексън.
Коментари Харесай

Боготворен и отричан - 10 години без гениалния Майкъл Джексън

На днешната дата преди 10 години изгубихме огромния Майкъл Джексън.

Майкъл Джоузеф Джексън се ражда на 29 август 1958 година в град Гери, щата Индиана. Той е 7-мото от общо 9 деца. Има три сестри и петима братя. Баща им, който е стоманолеяр още от дребни подтиква всичките си деца да пеят.

Трима от братята му образуват групата The Jackson Brоthers и когато е едвам на 6 години, Майкъл се причислява към тях дружно с още един от братята си. Тогава състава си сменя името на The Jackson 5, а по-късно на The Jacksons.

Братята свирели и пеели основно в стрийптиз клубове , до момента в който през 1968 година не подписват първия си контракт с Motown Records. Записват 4 части, които имат замайващ триумф, всяка от песните доближава до номер 1 на класацията на „ Билборд”.

На 7 години Майкъл става солист на състава и стартира да написа доста от шлагерите на групата. На 11 към този момент е звезда, а на 20 взема решение да се отдели от братята си и да стартира солова кариера.

През 1979 година издава първият си соло албум „ Off the wall” , от който се продават зашеметяващите, само че не и учудващи - 20 милиона копия.

Същата година Майкъл си чупи носа по време на танци. Тогава прави и първата си пластична интервенция, която не минава сполучливо. След нея се оплаквал от проблеми с дишането и надлежно последвали още няколко интервенции. Това е първата забележима смяна в него, тъй като носът му става по-тесен.

През 1982 година Майкъл издава албума „ Thriller”, който и до ден сегашен е най-продаваният в историята на музиката. С него печели 8 награди „ Грами” и държи първите места в музикалните ранглисти в продължение на съвсем година.

През 90-те години на предишния век нещо извънредно неприятно като че ли засенчва музикалният му гений. Тогава е упрекнат в полово принуждение над 13 годишно момче. В последна сметка се стига до съглашение и отвън съда Джексън заплаща 22 милиона $ на фамилията на детето.

В разследване на напрежението обаче, Майкъл стартира да взима болкоуспокояващи, към които се пристрастява. Това доста утежнява здравето му.

Така, едвам година откакто кралят на попа навършва 50 години през 2009 година, той умира от свръх доза обезболяващи. Викат кола за спешна помощ, която идва 3 минути по-късно и макар, че медиците желаят още тогава да го разгласят за мъртъв, по гледище на персоналния му доктор, Майкъл е откаран в болница. Там в продължение на час лекарите се пробват да го върнат към живота, само че без триумф. Официалният час на гибелта му е 2:26 на 25 юни.

Прочетете още:
Ужасяващи разкрития за живота на Майкъл Джексън Да размениш лицето си с кралицата Мерил Стрийп - любимката на Холивуд
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР