На дискусия, организирана от Института Аспен, румънският премиер Николае Чука

...
На дискусия, организирана от Института Аспен, румънският премиер Николае Чука
Коментари Харесай

Румънският премиер: Нападенията над украински градове са истински престъпления срещу човечеството


На полемика, проведена от Института Аспен, румънският министър председател Николае Чука упрекна Русия за военни закононарушения в Украйна. Чука съобщи, че съветските набези над градове като Мариупол, Херсон, Харков и Киев са сходни на разрушенията в Грозни и Алепо. " Истински закононарушения против човечеството ", сподели Николае Чука, представен от телевизия Диджи 24.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2796
Войната се върна на напред във времето в европейската история, а интернационалното право е сложено в скоби с експанзията, подхваната от Русия с нахлуването в Украйна. Абсолютно непредизвикана, неоправдана и противозаконна експанзия, нарушаваща всички интернационалните правила.

Неприемлива експанзия, водеща до талази от бежанци, разрушение на домове, лечебни заведения, родилни домове, детски градини и учебни заведения, сходни на тези в Грозни, Алепо, през днешния ден откриваме в Мариупол, Херсон, Харков или Киев. Истински закононарушения против човечеството, военни закононарушения, които характеризират това деяние на Русия против демокрацията, против Запада, против света “, съобщи министър председателят Николае Чука. 

Той уточни, че Европа и целият свят се сблъскват в този момент с няколко рецесии, към които се прибавят рецесията с бежанците и тази във веригата на доставки.

Румъния, дружно с Европа и целия свят, беше изправена пред пандемия и нейните стопански последствия, когато избухна пожарът. Към това се прибавиха световната енергийна рецесия, бежанската рецесия и вероятността за икономическа рецесия, означи Чука.

За разлика от 2015 година, когато един милион мигранти от Близкия изток разклатиха Европа, заплашвайки да я разделят, украинската бежанска рецесия сподели противоположното - подкрепящо и непоколебимо държание.

Румъния блесна. Устойчивостта на страната ни се появи образцова в тази област, основана на съдействие сред държавни институции, жители и неправителствени организации.

Инвестирахме 3,4 милиона евро в филантропична помощ, изградихме център за филантропична помощ в Сучава, сподели Чука за присъединяване на Румъния в филантропичната рецесия. 

В изявлението си на полемиката румънският министър председател приказва и за разрешаването на енергийната рецесия посредством свързването с България и Гърция, диалозите с Турция за преноса на газ и опитите за подписване на контракти за полутечен природен газ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР