Десетки хиляди в Burning Man казаха да пестят вода и храна, след като проливните дъждове не позволиха на присъстващите да напуснат пустинята в Невада

...
На десетки хиляди хора, присъстващи на фестивала Burning Man в
Коментари Харесай

На десетки хиляди хора, присъстващи на фестивала Burning Man в пустинята Невада, се казва да пестят храна, вода и гориво, тъй като те се приютяват на място в пустинята Блек Рок, след като силна дъждовна буря удари района, фестивала съобщиха организаторите.

Портата и летището в Блек Рок Сити, отдалечен район в северозападна Невада, остават затворени и не се разрешава шофиране в или извън града, освен за коли за спешна помощ, съобщиха организаторите на X, платформата за социални медии, известна преди като Twitter.

„Не пътувайте до Блек Рок Сити! Достъпът до града е затворен за остатъка от събитието и ще бъдете обърнати“, гласи едно изявление.

Градът очаква повече дъждове през нощта срещу събота, съобщиха организаторите в актуална прогноза за времето. Дъждът и гръмотевичните бури се очаква да се върнат рано сутринта в неделя и да продължат през следобеда, „тъй като системата с ниско налягане се движи на изток през Блек Рок Сити“, се казва в актуализацията.

Фестивалът, започнал през 1986 г., се провежда всяко лято в Блек Рок Сити – временен метрополис, който се издига всяка година за фестивала.

Най-известен е със заключителното си събитие, в което се запалва голям дървен символ на мъж. Събитието привлича десетки хиляди всяка година и в миналото са присъствали известни личности от Шон „Диди“ Комбс до Кейти Пери.

Повече от 60 000 души пътуват до и от града по двулентова магистрала всяка година, за да присъстват на фестивала, според неговия уебсайт. Фестивалът беше отменен през 2020 г. и 2021 г. поради пандемията от коронавирус.

Участниците в Burning Man посвещават времето си на създаване на изкуство и изграждане на общност. Те могат да се научат как да въртят огън или да танцуват на пилон, да правят художествени бижута или да изградят гигантска скулптура на двама души, които се прегръщат и да я изгорят.

Някои приготовления на място за тазгодишния Burning Man бяха повлияни от тропическата буря Хилари през август със силни ветрове, валежи и дори наводнения в пустинята, съобщи CNN

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР