На чесъна му се носи лоши слава, но все пак

...
На чесъна му се носи лоши слава, но все пак
Коментари Харесай

Чудодейните свойства на чесъна

На чесъна му се носи неприятни популярност, само че въпреки всичко той е извънредно потребен за нашето здраве. Още повече усещаме това, когато на открито върлуват разнообразни вируси и грипни интервали. Тогава несъмнено ни се желае да имаме един правилен асистент, който да ни обезпечи нужната отбрана. Все отново, с изключение на очевидната причина, има и още някои, поради които несъмнено си коства да започнете да консумирате чесън постоянно.

Чесънът прави мъжете много по-привлекателни

Да, изцяло сме съществени и не се майтапим. На пръв взор миризмата му може да отклони вниманието на множеството дами от срещуположния пол. Това обаче не е по този начин. Единственото ограничаване е мъжът да не яде повече от 2 скилидки чесън 12 часа преди срещата си. Жените обаче просто са привлечени от тялото на мъж, който ял чесън преди този момент. Учените още не са сигурни за какво това е по този начин, само че най-вероятно поради антимикробните свойства на чесъна, които понижават острата миризма на пот.

Подобрява имунната система

Вече споменахме, че чесънът оказва помощ на имунната система, само че в този момент ще разбираем за какво това е по този начин. Той се съдържа потребни витамини, аминокиселини и масла. Съдържа и алицин, което е органично съединяване и убива микроби или гъбички.

За да ви защищити от заболявания обаче чесънът би трябвало да бъде пресен. Алицинът се образува единствено при разрушаването на растителни кафези, което се случва при рязането и пресоването. Когато целостта на скилидката му се унищожи, съставените елементи му се свързват в антимикробно съединяване. Нагряването от своя страна убива съвсем всички потребни свойства на чесъна.

Стабилизира кръвното налягане

Добавете чесън в диетата си, в случай че страдате от високо кръвно налягане. Той уголемява съдовете и понижава артериалното налягане. За да се контролира хипертония, то би трябвало да се ядат по 4 скилидки чесън дневно. Намалява и равнището на „ неприятния “ холестерол, което съвсем двойно понижава риска от инфаркт или инсулт.
Чесън против косопад и изтощена коса
Чесънът е незаменима фалшификация в кухнята и естествена панацея за доста неразположения. Най-известен е със своите лечебни свойства, коит...
Прочети повече
Подобрява паметта

С времето кожата на човек увисва, а пък мозъкът не е толкоз изострен, колкото преди. Това се дължи на окисляването на клетките. Антибактериалните свойства на чесъна оказват помощ на клетките да се оправят с това окисляване и надлежно да поддържат своята младост.

Обикновеният чесън съдържа куп значими съставни елементи. Възрастните хора могат да се предпазят от Алцхаймер, до момента в който по-младите могат да подобрят своята памет и да усилят продуктивността си.

Повишава издръжливостта

Чесънът кара сърцето и мускулите да работят по-ефективно. Ако спортувате, то потреблението на този артикул ще усили издръжливостта ви. Дори да не спортувате, то чесънът ще ви помогне да подобрите концентрацията, продуктивността и ще намалите умората по време на работния ден.
" Драконов зъб " против вируси и бактерии: Невероятните изгоди на чесъна
В древността растението е култивирано от римляни, гърци, египтяни, араби и евреи. Продуктът се загатва в митологията на тези нации....
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР