На брега в Запорожие се усещат част от последиците след

...
На брега в Запорожие се усещат част от последиците след
Коментари Харесай

Какво остана след потопа от язовир Каховка? Положението не е добро

На брега в Запорожие се усещат част от последствията след гърмежа на язовирната стена на Каховка. След спада на равнището на река Днепър, нескрито се виждат отпадъци, петрол и мидени черупки. 

Според ръководителя на отдела за отбрана на природата в националния резерват " Хортица " замърсяването в региона може да се усили повече от шест пъти. 

" Концентрацията на замърсители, на всички типове замърсители на водата, се е нараснала. Това е по този начин, тъй като равнището на водата стана доста по-ниско, количеството замърсителите остана същото, както преди взривяването на язовира, само че се прибавиха биологични феномени на замърсяване. Защото всички тези организми, които са се развивали във водата, в този момент са на сушата. Гният и цялата тази маса се влива в Днепър и замърсява водата ", сподели Михайло Муленко, началник отдел “Защита на природата " в националния резерват " Хортица ".

Рибари са пристигнали с вярата за улов, само че не хващат доста риба. Като 64-годишния Серхий, който е избягъл от войната на този бряг, откакто къщата му в Маринка е била опожарена, съобщи Euronews.

Според специалисти поради засушаването може да се стигне до огромни прашни стихии и даже климатични промени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР