На борда на аржентинската подводница Сан Хуан“, която изчезна на

...
На борда на аржентинската подводница Сан Хуан“, която изчезна на
Коментари Харесай

Мистична версия за злощастието с аржентинската подводница! Оказа се, че на борда й е имало...

На борда на аржентинската подводница „ Сан Хуан “, която изчезна на 15 ноември, се намират 4 души. Сред тях е и Елиана Мария Кравчик (Eliana Maria Krawczyk) – първата в историята на Аржентина жена подводничарка със званието офицер, която в родината си е наричаната „ кралицата на моретата “. Подводницата „ Сан Хуан “ престана да реализира връзка с брега на 15 ноември, откакто отплава от пристанището Ушуайя в град Мар дел Плата. Запасите от О2 на борда на подводницата са задоволителни за 6-7 дни. По-рано бе обявено, че сега на последния контакт със сушата екипажът е съобщил за механически проблем. Изчезналата подводница е била издигната в Германия и включена в състава на Военноморски сили на Аржентина през 1985 година. Дължината ѝ е 66 метра, подводницата развива скорост от 25 възела.

Решение за работа

 Первая в истории Аргентины женщина-подводник, член экипажа пропавшей подводной лодки Сан-Хуан Элиана Мария Кравчик

Местното издание La Nación оповестява, че Елиана Мария Кравчик се решила да служи във Военноморски сили през 2004 година, откакто тя, живеейки в родния си град Обера, видяла в интернет реклама за набирането на военнослужещи за военноморския флот. Изданието отбелязва, че преди този момент тя е възнамерявала да учи за инженер в провинция Мисонес. В същата година Кравчик поставя клетва в град Мар дел Плата, където за първи път видяла и трагичната подводница.

През 2012 година Елиана Кравчик приключва школата за гмуркачи и подводничари.

Преди да дойде в Мар дел Плата тя в никакъв случай не била напускала провинцията си Мисонес и даже в никакъв случай не била виждала морето, означават от списание Viva в брой, оповестен през 2015 година.



Изданието Primera Edición написа, че на подводницата „ Сан Хуан “ дамата е отговаряла за въоръжението. Но, както сама казвала Елиана, задачата ѝ е била в миналото да стане капитан на подводницата. Тя призовавала всичките дами без боязън да живеят живота си, тъй като всяка „ може да прави това, което вършат и мъжете в сферите, които обичайно се считат за мъжки “.

Дело, което се харесва.

„ Тя е там (на подводницата), тъй като на нея в действителност ѝ харесва. Мнозина си мислят, че подводничарите печелят доста пари и че тя е отишла там точно, с цел да се напечели, само че това не е по този начин. Това е сложен живот “, цитира изданието Primera Edición думите на Роберт Кравчика — брат на дамата подводничар.
Говорейки за виталния път на Елиана, брат ѝ отбелязва, че тя „ си е избрала работата на подводничар и на нея ѝ харесва този метод на живот “. На фотосите, които Кравчик изпращала от своите пътувания и пътешествия, може да се види „ какъв брой тя е удовлетворена от своята работа “, счита Роберто.

Eliana María Krawczyk, la primera submarinista en obtener el cargo de oficial de la historia argentina, es la mujer integrante de la dotación de 44 marinos del ARA San Juan pic.twitter.com/B4HlL0i01D
— Barbie #AraSanJuan ⚓ (@Bar2015ar) November 18, 2017
Той също описа за изданието, че е разговарял със сестра си, до момента в който тя дружно с екипажа е била в Ушуай, където подводницата е била ремонтирана. След това, по думите му, те не са разговаряли.

Както сама по-рано е казвала Елиана Кравчик, службата на подводницата за нея се е трансформирала във невъобразимо предизвикателство. „ Службата на подводницата ми сграбчи вниманието. Хареса ми, тъй като бе нещо извънредно и незнайно. От оня миг взех решение, че желая да стана жена подводничар, тъй като такива към момента нямаше. Тогава го одобрих като предизвикателство “, споделя Елиана, представена от локалните издания.

Превод и редакция: БЛИЦ



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР