На базово равнище е лесно да бъде възприето, че коалицията

...
На базово равнище е лесно да бъде възприето, че коалицията
Коментари Харесай

Прогноза: Новото правителство няма да има 100 дни спокойствие

На базово ниво е елементарно да бъде възприето, че обединението е петорна, а не четворна, само че в политиката ни има закодиран спор сред управляващите. Не следва да се чака в по-дългосрочен проект на политическия развой да има спор сред изпълнителната власт и президентската институция. Това съобщи политологът Любомир Стефанов пред Българска национална телевизия за идното гласоподаване на кабинета "Петков ".

На Любомир Стефанов му направило още усещане самата президенстката квота в кабинета на "Продължаваме смяната " и въпросът с Корнелия Нинова, тъй като е в оставка. Трябва обаче да се види по какъв начин новата власт ще построи своята политическа флора и фауна.

Любомир Стефанов уточни, че двустранните съглашения бил единственият метод да се осъществя обединението. Първоначално било почнало "дебненето да се заловен за нещо ".

Президентът не е петият ъгъл или четвъртият ъгъл на изпълнителната власт ", акцентира той.

Според него рецесиите не могат да бъдат ръководени на парче и всяка седмица да се тегли нов дълг.

Мерките закъсняват и това, което би трябвало да направи държавното управление е да не се хвърля като пожарникар, безапелационен бе Любомир Стефанов.

Той уточни, че е значимо каква поръчка посредством законодателните промени в Народното събрание по какъв начин ще бъде структуриран Министерски съвет. Тепърва новите министри щели да осъзнаят какъв брой тежи подписът за един подобен пост.

Социологът Атанас Стефанов дефинира кабинетът "Петков " като плюс-безкрайност за ново начало. Колаборативният звук наподобява както съответен, по този начин и наложителен. Състоянието на самата партийна система също е доста индикативен, тъй като зад четворната коалиция стоят гласоподаватели, уточни той. Ако това държавно управление би трябвало да прави работа, би трябвало да го направи с непопулярни ограничения. За обединението ще е извънредно мъчно да излъчва интегритет, посочи Стефанов.

Той е песимистичен, че първите 100 дни на новото държавно управление ще минат безпрепятствено. Кабинетът застъпва в политическата зима и тя е най-големият зложелател на всяко едно държавно управление, добави Атанас Стефанов и добави, че лакмусът ще е какъв интегритет ще излъчва държавното управление.

Другият социолог, който участва пред Българска национална телевизия - Стефан Георгиев означи, че "Продължаваме смяната " се трансформира в катализатор на нещо, което всички очаквали. Скоростта, с която работили всички е разумна и най-нормалното нещо, което трябвало да се случи на публичните и здравни рецесии, уточни Георгиев. Той следил два паралелни процеса по време на договарянията за кабинет - самия преговорен развой пред камерите и разпределението на властта посредством постове зад камерите. Това, което следва да се следи, е разпределението на специалистите. Въпросът е какво ще се случи оттук насетне и по какъв начин ще се построи философията през двустранните съглашения, уточни Георгиев.

Ако погледнем към договарянията и споразуменията сякаш поръчката е за цялостен мандат, само че за какво по този метод се конструира философията на кабинета, недоумява Георгиев.

Според него рискът ще е в изкарване на цялостен мандат, а другият въпрос, който стои, е по какъв начин се ръководят рецесиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР