На базата на анализ на проучване на Frontier Economics, Асоциацията

...
На базата на анализ на проучване на Frontier Economics, Асоциацията
Коментари Харесай

Евро 7 ще увеличили осезаемо цените и експлоатационните разходи при новите автомобили

На базата на разбор на изследване на Frontier Economics, Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) разкри забавни и неприятни за джоба на потребителите детайлности по отношение на бъдещето на промишлеността след влизането в действие на Евро 7 емисионният стандарт.

Според разбора, въвеждането на Euro 7 ще докара до непосредствено нарастване в цените на крайните артикули (автомобили, ванове, камиони и автобуси), което с от 4 до 10 пъти по-голямо от това, което се показва от Европейската комисия.

" Проучване на Frontier Economics пресмята, че разноските (увеличението) за транспортно средство са към 2000 евро за коли и ванове с мотор с вътрешно горене, и близо 12 000 евро при дизелови камиони и рейсове ", анонсират от ACEA. " Тези числа са 4 до 10 пъти по-високи от оценките на Комисията в оценката на въздействието на Евро 7 (180-450 евро за леки коли и микробуси, и 2800 евро за камиони и автобуси) ".

" Тези оценки включват единствено директните индустриални разноски, най-вече за съоръжение и вложения ", не престават с коментара си от Асоциацията на автомобилните производители в Европа. " Важно е да се означи, че тези спомагателни разноски не дават отговор на покупните цени; вместо това те покачват още повече цените за крайните консуматори. Следователно нарастванията на цените евентуално ще бъдат по-високи от цифрите, представени в изследването ".

От ACEA споделят също по този начин, че в допълнение на това нарастване в крайните цени на продуктите, се чака и допълнителон нарастване на експлоатационните разноски вследствие на нарасналата цена на съответните горива. Според калкулацията на асоциацията с към 3.5% по време на експлоатационния живот на транспортното средство или с 650 евро за лек автомобил и с към 20 000 за тежкотоварен.

" Европейската автомобилна промишленост е отдадена на това да понижи в допълнение излъчванията в интерес на климата, околната среда и здравето ", споделя Сигрид де Ври, общоприет шеф на ACEA. " Въпреки това, Евро 7 просто не е вярното решение това да се случи, като той ще има извънредно едва влияние на извънредно висока цена ". " По-големи изгоди за околната среда и здравето ще има посредством постигането на трансформацията към електрификация, като в това време се заменят старите коли по европейските пътища с високоефективни Евро 6 модели ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР