На балотажа в неделя БСП ще подкрепи кандидата за кмет

...
На балотажа в неделя БСП ще подкрепи кандидата за кмет
Коментари Харесай

Разцеплението в БСП за Варна: Местният лидер подкрепи Костадинов за балотажа

На балотажа в неделя Българска социалистическа партия ще поддържа претендента за кмет на Варна Костадин Костадинов " Възраждане ", заяви в сряда градското управление на партията, чийто ръководител Борислав Гуцанов е в открит спор с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Малко по-късно шефът на аления избирателен щаб във Варна - народен представител Иван Иванов и претендентът за кмет проф. Анелия Клисарова прецизираха в известие за медиите, че ще дадат своята позиция за балотажа на конференция в четвъртък.

Във Варна няма изключително напрежение за балотажа, защото актуалният кмет на ГЕРБ и претендент за нов мандат Иван Портних поведе безапелационно на първия тур с близо 50 на 100 от гласовете. На огромна отдалеченост от него - с 14.30% е Костадин Костадинов от проруската партия " Възраждане ".

Кандидатът на Българска социалистическа партия Анелия Клисарова остана трета. Принос за този резултат има и разривът сред градското и централното управление на левицата. Преди изборите Корнелия Нинова смъкна доверието от градския водач Борислав Гуцанов и партията издигна за кмет проф. Клисарова. По време на акцията обаче огромна част от социалистите във Варна са работили за Костадинов.

Градското управление на Българска социалистическа партия заяви в сряда, че регистрира " нуждата от решителна смяна в ръководството на страната ".

" Поради това и съобразявайки се с позицията на националното управление на партията и на нейния водач Корнелия Нинова, Горско стопанство на Българска социалистическа партия - Варна единомислещо одобри да поддържа кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на морската столица на идния балотаж ", се споделя в известието на Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР