На българския пазарПрез очите на рекламата с каузаПредседателят на фондацията

...
На българския пазарПрез очите на рекламата с каузаПредседателят на фондацията
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарПрез очите на рекламата с идея
Председателят на фондацията " Очи на четири лапи " Албена Алексиева е сляпа от 13-годишна и е безапелационна, че с помощта на кучето й животът й доста се е подобрил. Затова основава центъра за кучета водачи, като всички разноски по образованието им се поемат от фондацията. " Повече от 70% от годишната ни прехрана се набира от дарения, спонсорства и целеви планове ", споделя тя. Затова и популяризирането на активността им е приоритет.

Миналата година с това се заемат от рекламната организация guts&brainsDDB през акцията им с идея за " EVN България " и стартират тв и радиорекламата " Има другарства, които дават светлина ".

В тазгодишния рекламен фестивал ФАРА guts&brainsDDB завоюва оценката " Агенция на годината " и огромната премия Grand prix. Срещнахме се с спечелилите в офиса на фондацията, които описват за концепцията зад акцията и по какъв начин се развиват организацията и рекламният пазар през последната година.
Реклама All Channels Group с трима нови креативен шефове
Българската информационна група, която единствено, разгласи промени в структурата си на ръководство. All Channels Group към този момент има трима креативен шефове. Това са Боян Петров, Мария Харизанова и Виктор Мачев, които от години са част от компанията.

Емилия Стефанова, която заемаше позицията ръководещ шеф на All Channels Advertising и под чието управление организацията доста разви бизнеса си, към този момент няма да бъде част от компанията. Управлението на групата поемат тримата притежатели Александър Дурчев, Николай Бойков и Мария Славова. От информационната група пишат до медиите, че задачата им е с тези промени да бъдат не просто снабдител на услуги, а сътрудник на своите клиенти.
Noble Graphics се класира на второ място измежду най-ефективните самостоятелни организации в Европа
В обичайна годишна ранглиста Effie Effectiveness Index българската Noble Graphics попада на второ място измежду самостоятелните организации в Европа и на седмо място в света. Подреждането се изготвя на база на извоюваните от състезанието Effie Awards награди, като точките от тях се сумират и извеждат крайната оценка. На 15-о място в класацията за Европа пък попада българската организация proof. През 2022 година и това дава резултат и в интернационалната ранглиста.

За първи път българска организация е толкоз високо класирана в Effie Effectiveness Index. На първо място в подреждането на самостоятелните организации попада румънската Jam Session Agency. След Noble Graphics пък се подреждат Robert/Boisen & Like-minded от Дания и Jung von Matt DONAU от Австрия.
Реклама NEXT-DC завоюва две оценки от The Drum Chip Shop Awards Фотограф: NEXT-DC
Българската организация NEXT-DC завоюва две награди от интернационалния конкурс The Drum Chip Shop Awards, проведен от профилираната медия за маркетинг The Drum. Той отличава креативните достижения на организации от целия свят без ограничаване в местоположението и концепциите. И двете оценките на NEXT-DC са за акцията им To Russia With Love и са присъдени в категориите Most woke и Most likely to get us in deep shit. Целта на акцията, стартирана през април предходната година, е да се опълчи на съветската агитация, изключително засилила се след началото на войната в Украйна. В рамките на самодейността потребителите можеха да генерират подправени самолетни билети до Русия, предопределени за онлайн троловете, последователи на Путин, в обществените мрежи. " Хиляди персонализирани самолетни билети се появиха под проруски постове и мнения във Фейсбук и Twitter, доказвайки за следващ път силата на иронията като оръжие против политическа агитация ", разясняват от организацията за медиите.
Академичен " Капитал "
" Капитал " сътвори стратегия, ориентирана към университетските среди в страната. Освен към студентите в България програмата е ориентирана още към техните преподаватели, както и чиновниците на университетите. Тя дава опция за месечен или годишен абонамент против над 75% по-ниска цена от общоприетата. Освен до настоящите публикации и 30-годишния списък на " Капитал " клиентите получават и месечен имейл бюлетин с потребна информация за стажове, практики и стипендии, просветителни текстове по настоящи тематики, разбори и вдъхновяващи бизнес истории.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР