На българския пазарПодкаст: Смисълът от политическото говорене в предизборните кампании

...
На българския пазарПодкаст: Смисълът от политическото говорене в предизборните кампании
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарПодкаст: Смисълът от политическото говорене в предизборните акции Фотограф: Цветелина Белутова
Политическите партии разполагаха с един месец преди изборите, с цел да убедят българите да гласоподават за тях. В този интервал те използваха всички вероятни информационни канали и похарчиха общо 2.4 млн. лева за реклама в медиите. В рамките на акциите си нито една партия не съумя да се отличи в морето от еднотипни билбордове и лишени от смисъл и стойност диспути в медиите. Липсата на храброст и творчество в акциите докара и до най-високото равнище на протестен избор с действителни гласове на парламентарни избори.

В този епизод на " Гласът на Капитал " беседваме със съоснователя на информационната организация The Smarts Радослав Бимбалов за предизборните акции на партиите, резултатите от тях и имаха ли информационна тактика претендентите.
Реклама И " Йеттел България " навлиза на пазара на доставка на телевизия
" Йеттел България " навлиза на пазара на доставка на интерактивна телевизия, откакто стартира да предлага своята платформа Yettel TV. Секторът е претъпкан, а трите огромни доставчика - " Булсатком ", " Виваком " и " А1 България ", от много време имат сходна услуга, само че я поддържат и с закрепените си мрежи (каквато " Йеттел " няма). Ето за какво от оператора, част от PPF Group, ще се опитат да се наложат с нови оферти и цени през 5G мрежата си.

Тъй като няма закрепени услуги, в първите месеци " Йеттел България " ще предлага платформата на всички сегашни и нови клиенти на домакински безкабелен 5G интернет от Yettel.
ФАРА 2023: първи стъпки към по-широк фестивал на творчеството
През последните години уредниците от Българската асоциация на информационните организации (БАКА) започнаха да подхващат стъпки към промяна на най-големия рекламен креативен фестивал в България ФАРА за привличането на повече рекламодатели, млади експерти и представители на други промишлености.
Реклама
И въпреки измененията да се случват постепенно и мъчно, упоритостите тази година не престават, освен това под управлението на съвсем напълно новия директорски съвет на БАКА. Голямата и дълготрайна цел на организацията е да трансформира ФАРА във фестивал на творчеството и да го отвори за доста по-широка публика. А с изключение на в наличието смяна ще има и в опаковката, като тази година организацията организира конкурс за ново лого и образна еднаквост на ФАРА.
Карлес Пуч, рекламист: Брандовете не могат да останат неутрални, би трябвало да заемат позиция Фотограф: Сирма Пенкова
Кариерата на испанеца Карлес Пуч стартира като дизайнер, като даже основава лично студио. Малко по-късно обаче влиза в рекламната промишленост и работи като креативен шеф в организациите Y&R (сега VMLY&R - бел. ред.) и JWT. Професионалният му път минава през Сингапур и Чили, където издига Grey Chile до една от най-хубавите креативен организации в Латинска Америка. В кариерата си Пуч е печелил голям брой рекламни оценки, измежду които и 12 статуетки от най-големия рекламен фестивал Cannes Lions. През 2019 година той се връща в Барселона и година по-късно основава компанията _2045, която дефинира за " не-агенция " с нов способ на работа. Той е безапелационен, че повече награди на рекламни състезания значат повече пари за организациите и по-добри бизнес резултати за клиентите им. Срещнахме се с Карлес Пуч в Барселона и разговаряхме за политическата уместност в връзките, идентичните послания по време на пандемията и про боно акциите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР