На българския пазарКомуникационната ФАРА 2023: оптимизъм на хоризонта Най-големият рекламен

...
На българския пазарКомуникационната ФАРА 2023: оптимизъм на хоризонта Най-големият рекламен
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарКомуникационната ФАРА 2023: оптимизъм на хоризонта
Най-големият рекламен фестивал в България - ФАРА, сътвори тридневен оазис на информационния бизнес с преместването си на нова локация. От Пловдив събитието тази година за първи път се организира в Бургас, отдалечавайки се още повече от политическите войни и злободневни тематики. Организаторите от Българската асоциация на информационните организации (БАКА) си сложиха за цел да отворят събитието към експерти от разнообразни сфери, по тази причина и мотото на фестивала тази година беше " Не е реклама, връзка е ". Макар цялостното чувство по време на ФАРА да беше като опипване на почвата и напредване с дребни стъпки към смяна на фестивала, основната дума тази година беше " оптимизъм ".

Някои от нововъведенията като включването на самостоятелен специалисти в журито и фокуса върху лекционната стратегия бяха изрично позитивно признати от сектора. Остана въпросът за огромния брой членове на журито, което забавя процеса по гласоподаване и вероятно връщане на профилирани експерти да правят оценка характерни подкатегории

Големите спечелили на ФАРА са guts&brainsDDB, които станаха " Агенция на годината " и завоюваха Grand Prix за радиорекламата " Има другарства, които дават светлина ". Техни подгласници станаха Human и All Channels Advertising.
Реклама Марката е по-силна при среща онлайн, оказват помощ нюзлетъри и инфлуенсъри
Продажби онлайн, само че наложително и жив контакт с клиентите. Следене на новости, трендове, потребителски настройки и обогатяване на продуктовите оферти. Работа с инфлуенсъри, които обаче в действителност харесват продукта, а не го популяризират единствено тъй като им е платено да го вършат. Това са някои от факторите, които вършат една марка търсена и известна, разискаха в границите на събитието Ecommerce and Retail Summit 2023 представители на три български марката - Zoya.bg, Orenda Wine и Vintage Summer.
Джак Стратън, Insider Trends: Има таван в онлайн извършването на покупки и търговците отварят и физически магазини
Базираната в Лондон компания за изследвания Insider Trends работи с някои от най-големите международни търговци на дребно и съветва изпълнителни шефове за трендовете в сферата и по какъв начин да приспособяват бизнесите си към тях. Джак Стратън работи във компанията още от основаването й и управлява изследванията. В изявлението му за " Капитал " той споделя препоръки за това по какъв начин се отразява инфлацията на потребителското държание и по какъв начин електронните магазини да изградят доверие в хората, изключително във връзка с онлайн заплащанията. Стратън споделя и за моментите, в които търговците би трябвало да внимават да не изтърван евентуален клиент и какво притегля хората да влизат във физически магазини.
Реклама В София да се забрани рекламата на хазарт от общински сдружения желаят от опозицията
В София да се вкара цялостна възбрана на директна реклама на
хазартни игри във всички обекти, благосъстоятелност на общински търговски сдружения. Това желаят общинските съветници Симеон Ставрев и Бойко Димитров от " Демократична България " и Борис Бонев от " Спаси София ", написа " Дневник ".

Забраната на територията на Столичната община следва да обгръща спонсорството и продуктовото позициониране, както и да важи за юридически лица, сключили контракти с общински сдружения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР