На българския пазарФАРА 2023 приема заявки до 20 април23-ото издание

...
На българския пазарФАРА 2023 приема заявки до 20 април23-ото издание
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарФАРА 2023 приема поръчки до 20 април
23-ото издание на най-големия рекламен фестивал в страната ФАРА, който отличава креативните достижения на организациите, трансформира местоположението си. Той ще се организира за първи път в Бургас от 7 до 10 юни. Желаещите да се включат могат най-късно до 20 април. В конкурсната стратегия могат да вземат присъединяване акции, осъществени, оповестени и излъчени в интервала сред 1 януари 2022 и 20 април 2023 година

И тази година уредниците от Българската асоциация на информационните организации (БАКА) обособяват под шапката на ФАРА два обособени фестивала - креативен и медиен, поради спецификата на кандидатурите. Във всеки от тях има нововъведения.

В категория " Кампания ", част от креативния фестивал, се прибавя нова подкатегория " Положителна смяна ", а в категория Digital - подкатегориите " Уебсайтове и микросайтове " и " Онлайн реклама " се сплотяват в новосъздадената " Уебсайтове, мобилни приложения и онлайн реклама ".

В медийния фестивал уголемяват категорията " Кампании за Неправителствени организации, щедрост / Политическа реклама и публични услуги / Положителна смяна - търговски марки " в раздел " Медийна акция ", за в нея да вземат участие акции, които предизвикват положителното. Друго нововъвдение е, че условието за видеопрезентация до три минути ще важи единствено за категория " Медийна акция ".
Реклама Български представител в журито на WARC
Самуил Петков от рекламната организация Noble Graphics е част от журито на тазгодишните интернационалните награди за успеваемост WARC. Той ще прави оценка поръчките в две от общо 11 категории, това са " Културно влияние " и " Клиентско прекарване ". Церемонията по награждаване на спечелилите ще се организира в границите на най-големия рекламен фесивал Cannes Lions. Самуил Петков е New Business Director в Noble Graphics. Миналата година той беше определен да се включи в академиите Media Academy и Roger Hatchuel Academy, също част от Cannes Lions.
Мълчанието на знаещите
Социалните мрежи постоянно биват упреквани за епидемията от всеобщо съмнение и не без съображение. Битките за качество в обществените и обичайните медии са много разнообразни обаче. Почти няма сериозен специалист, който да счита, че модерирането на наличието е сполучлива тактика за възстановяване на обществените мрежи. Промяната в обществените мрежи би трябвало да бъде обвързвана с това какво се насърчава като държание измежду участниците в тях.

В " обичайните " медии казусът е различен. Там по формулировка има куратори на наличието - публицисти, редактори, продуценти. Тяхна е отговорността да отсеят кой има и кой няма нужните квалификации, с цел да подредят света за читателите и феновете си.

Затова опираме до отговорността на обичайните медии, която може да се случи единствено когато пък техните финансови и професионални тласъци са вярно насочени. Няма по какъв начин да чакаме уместност към истината от медия, където рейтингът не се дефинира от достоверността на казването, а само от силата на провикването.
Реклама Виктория Боклаг, United Group: Ще вложим още 600 млн. евро в България за три години Източник: United Group
United Group е измежду най-големите медийни и телеком вложители в България, а и в района. Компанията е притежател на телекома " Виваком ", " Нова телевизия ", " Нет инфо ", вестници и радиостанции. През последните години купи районните снабдители на телевизия и интернет - софийския " Нет 1 " и пловдивския N3, а в края на 2022 година стана ясно, че е финансирала придобиването на " Булсатком " от Спас Русев, като против него е получила закрепената и мобилната инфраструктура на оператора.
Чета " Капитал " към този момент и във Viber
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР